Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Становници Кованлучке улице у Нишу: Нећемо одустати од протеста

rssBookmark and Share

Ниш 07.09.2023. Јужна Србија Инфо

Наш циљ је безбедност наше деце и од њега нећемо одустати, понављају становници Кованлучке улице у Нишу, који се потписују као Угрожени пешаци Кованлучке.

Фото архива
Фото архива

Како кажу, градоначелница Ниша је на Белами телевизији изјавила да је демократија омогућила житељима Кованлучке улице превише, да своја права траже на улици. 

“Подсећамо градоначелницу Ниша да смо  18-ог јула 2023. године упутили петицију коју је потписало 128 житеља са захтевом да се крене са наставком изградње тротоара у Кованлучкој улици, једној од најпрометнијих улица а са друге стране једној од најнебезбеднијих улица. До дана данашњег нас нико није контактирао. 

Претходних дана је на неким деловима улице насипана ризла, а јуче поподне је у више наврата пролазило возило паркинг сервиса. Уколико је намера челника Града да нас на тај начин обесхрабри у намери да обезбедимо сигурност наше деце на путу до школе, наше протесте ћемо радикализовати све до испуњења нашег захтева. 

Сваког месеца се у нашој улици дешавају саобраћајне незгоде и наш једини циљ је безбедност наше деце
- рекао је у име становника улице Славољуб Стаменковић.

 “Градоначелнице Ниша, да би се неки систем могао звати демократским, у некој држави, сваки грађанин мора имати иста права и слободе. 

Безбедност грађана је важан сегмент у демократији сваке државе, имајући у виду да је нама житељима Кованлучке улице угожена безбедност, поставља се питање у каквом друштву ми данас живимо”- истакао је Стаменковић. 

“Позивамо Вас да колико сутра наставите са изградњом тротоара у Кованлучкој улици, као и да нам закажете састанак у Градској кући, како бисмо отворено разговарали о нашем проблему. 

У супротном, најавићемо нову блокаду саобраћаја али сада у дану и времену када је фреквенција саобраћаја највећа у нашој улици“- поручили су житељи Кованлучке улице.

Коментара: 0


#   Ниш   протест   Кованлучка улица
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима