Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Stanovnici Kovanlučke ulice u Nišu: Nećemo odustati od protesta

rssBookmark and Share

Niš 07.09.2023. Južna Srbija Info

Naš cilj je bezbednost naše dece i od njega nećemo odustati, ponavljaju stanovnici Kovanlučke ulice u Nišu, koji se potpisuju kao Ugroženi pešaci Kovanlučke.

Foto arhiva
Foto arhiva

Kako kažu, gradonačelnica Niša je na Belami televiziji izjavila da je demokratija omogućila žiteljima Kovanlučke ulice previše, da svoja prava traže na ulici. 

“Podsećamo gradonačelnicu Niša da smo  18-og jula 2023. godine uputili peticiju koju je potpisalo 128 žitelja sa zahtevom da se krene sa nastavkom izgradnje trotoara u Kovanlučkoj ulici, jednoj od najprometnijih ulica a sa druge strane jednoj od najnebezbednijih ulica. Do dana današnjeg nas niko nije kontaktirao. 

Prethodnih dana je na nekim delovima ulice nasipana rizla, a juče popodne je u više navrata prolazilo vozilo parking servisa. Ukoliko je namera čelnika Grada da nas na taj način obeshrabri u nameri da obezbedimo sigurnost naše dece na putu do škole, naše proteste ćemo radikalizovati sve do ispunjenja našeg zahteva. 

Svakog meseca se u našoj ulici dešavaju saobraćajne nezgode i naš jedini cilj je bezbednost naše dece
- rekao je u ime stanovnika ulice Slavoljub Stamenković.

 “Gradonačelnice Niša, da bi se neki sistem mogao zvati demokratskim, u nekoj državi, svaki građanin mora imati ista prava i slobode. 

Bezbednost građana je važan segment u demokratiji svake države, imajući u vidu da je nama žiteljima Kovanlučke ulice ugožena bezbednost, postavlja se pitanje u kakvom društvu mi danas živimo”- istakao je Stamenković. 

“Pozivamo Vas da koliko sutra nastavite sa izgradnjom trotoara u Kovanlučkoj ulici, kao i da nam zakažete sastanak u Gradskoj kući, kako bismo otvoreno razgovarali o našem problemu. 

U suprotnom, najavićemo novu blokadu saobraćaja ali sada u danu i vremenu kada je frekvencija saobraćaja najveća u našoj ulici“- poručili su žitelji Kovanlučke ulice.

Komentara: 0


#   Niš   protest   Kovanlučka ulica
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima