Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Све више младих на нишком Сајму запошљавања "Job Fair"

rssBookmark and Share

Ниш 05.03.2019. В.Петровић

У холу Електронског факултета Универзитета у Нишу отворен је једанаести Job Fair, највећи сајам послова и стручних пракси у југоисточној Србији, који организује БЕСТ Ниш. Сајам се затвара данас. Циљ организатора је да младе људе повежу са компанијама и помогну им да изграде успешне каријере.

Све више младих на нишком Сајму запошљавања "Job Fair"

На самом сајму посетиоцима се пружа могућност да посете радионице и презентације компанија на којима могу чути нешто више о њиховим делатностима и пројектима на којима раде. Посетиоци се, такође, могу пријавити за интервјуе са представницима компанијама, који ће се одржати током трајања сајма.

“Ове године имамо рекордан број компанија, чак 34, а оно што ми нудимо  посетиоцима су радионице које компаније организују, предавања, али и трибине под називом “Први корак ка запослењу, од студента  до јуниора”, које организује БЕСТ”, каже Ивана Михајловић, главни организатор сајма. “Представници компанија нуде посао и праксу студентима”.

Ивана Михајловић додаје да је сајам од великог значаја за студенте.

“Познајем  доста људи којима је наш сајам помогао да направе први корак до посла. Многи од њих су преко праксе у неким компанијама добили и посао. Осим тога, ово је  могућност да студенти стекну одговарајућу праксу  коју не могу да добију на факулттеима. Студенти су жељни праксе и нових знања, односно провери теоријског знања кроз рад”, истиче Ивана Михајловић.

Јоб Фаир младим људима омогућава директан контакт са компанијама из различитих области пословања, а уједно и пружа могућност да се по први пут сусретну са писањем биографија. У исто време Јоб Фаир помаже и компанијама тако што им обезбеђује високо квалификован кадар, као и базу података са биографијама студената који су посетили сајам или оставили CV преко званичног сајта Јоб Фаир-а – јобфаирнис.рс. На овај начин сајам послова и стручних пракси повећава запосленост младих људи у Србији.

Подршку овогодишњем сајму дао је и Старт ап центар на Електронском факултету Универзитета у Нишу.

“Циљ Старт ап центра је да са што више студентских организација радимо на развоју њихових конкретних пројеката из домена напредних технологија, тако да по завршетку факултета могу да почну сопствени старт ап бизнис. Желимо и да их подржимо, уколико раде у неким другим компанијама да развију овде сопствени бизнис”, каже Бранко Крсмановић, менаџер у Старт ап центру.

Највише пажње на сајму привукли су представници  АпеxСQЛ компаније јер су у току трајања сајма били у кућним мантилима, али не из хира.

“Ово је српска компанија јер је нас пуно из Србије, а седиште је у Америци. Ми производимо свој софтвер који продајемо у целом свету. У Србији су и људи који раде на развоју софтвера. Овде смо јер тражимо нове сараднике. Тренутно су нам потребна три маркетинг асистента.Данас смо сви у баде мантилима, али зато јер желимо да покажемо да  овај посао може да се ради од куће. Имамо канцеларије које су опционе и ко жели може да дође код њих, али ко не жели може да искочи из кревета, да се откотрља до радног стола и ради свој посао у топлини  свога дома или било које пећине где има струје и интернета”, објашњава Горан Богдановић.

Сајам је привукао велику пажњу младих, како студената, тако и тек свршених средњошколаца који су, такође, могли да рачунају на праксу или посао у некој од компанија.

“Сајам је за младе људе јако важан, а сваке године се појави нека нова компанија. Пре две године сам на једном од ових сајмова добио посао и био сам презадовољан. Добро је и када добијемо праксу која је јако важна за наше даље напредовање”, истиче Стефан Милошевић који је завршио ЕТШ “Никола Тесла”.

Коментара: 0


#   Ниш   студенти   Никола Тесла   Job Fair   Сајам запошљавања   Сајам послова и стручних пракси   Бранко Крсмановић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима