Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Све више младих жели да постане припадник елитне 63. падобранске бригаде

rssBookmark and Share

Ниш 15.07.2022. Јужна Србија Инфо

Министар одбране Небојша Стефановић обишао је данас кандидате који се налазе на селективној обуци за пријем у 63. падобранску бригаду на војном аеродрому "Наредник-пилот Михајло Петровић" у Нишу.

Све више младих жели да постане припадник елитне 63. падобранске бригаде

Он је овом приликом изразио задовољство што све више младих људи жели да постане припадник наше елитне 63. бригаде и најавио наставак опремања ове јединице.

- Већ неколико година имамо повећање броја младих људи заинтересованих да дођу и покушају да постану специјалци 63. падобранске бригаде, а ове године је њихов број највећи до сада. Данас смо у јединици имали прилику да видимо како изгледа селективна обука за оне који ће ускоро постати део 63. падобранске бригаде, али и да чујемо како ће изгледати и онај много сложенији део обуке који их очекује - рекао је министар Стефановић.

Строге селекције међу великим бројем заинтересованих прошло је укупно 12 припадника Војске Србије и лица из цивилства која су се пријавила на конкурс за пријем, а који се тренутно налазе на селективној обуци на аеродрому у Нишу.
 
- Драго ми је да видим и колико су мотивисане старешине које воде ову јединицу и сваки човек овде. Учинићемо све да у наредном периоду могу да рачунају и на нове падобране и најсавременију опрему да би им олакшали извршавање њихових задатака. Све оно што су ови дивни људи учинили за нашу Србију у претходном периоду, али и што чине и данас својим радом, јасно показује и колико су спремни да од младих људи и из редова Војске и из цивилства стварају нове припаднике наше специјалне јединице и стварају људе који ће увек штитити Србију и њен народ – рекао је министар Стефановић.

Министра Стефановића на нишком војном аеродрому "Наредник - пилот Михајло Петровић" заменик команданта 63. бригаде пуковник Ненад Булатовић упознао је са садржајем, задацима и циљем селективне обуке, након чега је министар разговарао са инструкторима обуке и кандидатима.
 


#   Ниш   Небојша Стефановић   аеродром   Министарство одбране   63. падобранска   Војска Србије   војни аеродром
@nesastefanovic @mo_i_vs @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима