Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Припадници 63. падобранске бригаде у стању да испуне било који задатак

rssBookmark and Share

Ниш 09.05.2020. Јужна Србија Инфо

Министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић обишли су јуче припаднике 63. падобранске бригаде на војном аеродрому "Наредник-пилот Михајло Петровић" у Нишу где су присуствовали извођењу падобранске обуке.

Припадници 63. падобранске бригаде у стању да испуне било који задатак

Командант 63. падобранске бригаде пуковник Ненад Зонић информисао је током обиласка падобранског хангара министра Вулина и генерала Мојсиловића о вишој падобранској обуци у тој бригади, након чега су присуствовали десантирању падобранаца из авиона АН-26 и скоковма десантним и специјалним падобранима.

Министар Вулин је истакао да је 63. падобранска бригада једна од најелитнијих јединица наше војске, чији су припадници и за време ванредног стања, не само радили оно што им је дато и стављено у задатак, већ су се непрекидно припремали и обучавали.

- Присуствујемо највишем облику падобранске обуке и видимо да су сви ови људи спремни, сигурни и способни, опремљени и сасвим у стању да испуне било који задатак који се стави пред њих. Захваљујући одлуци врховног команданта Војске Србије и његовом наређењу, 63. падобранска је поново бригада и очекујемо да ћемо процес њеног преформирања завршити веома брзо на понос и војске и Србије – нагласио је министар Вулин.

Руководилац обуке мајор Ненад Стојиљковић истакао је да је приказано извођење вишe падобранскe обукe, као и рад на земаљском делу обуке у падобранском хангару, као и извршење падобранског скока десантним падобраном са висине од 600 метара.

- Висину скока са планираних 800 спустили смо на 600 метара, јер је данас појачан ветар при приземљењу и метео услови су компликовани. Изведен је и скок падобраном типа „крило УМ 1“ на слободно дејство са висине од 3.000 метара – истакао је мајор Стојиљковић.

Обиласку су присуствовали и заменик команданта Здружене оперативне команде генерал-мајор Илија Тодоров, командант 72. бригаде за специјалне операције бригадни генерал Мирослав Талијан и командант 98. ваздухопловне бригаде пуковник Зоран Продановић.


#   Ниш   Александар Вулин   аеродром   Министарство одбране   Ненад Стојиљковић   63. падобранска   Војска Србије   војни аеродром
@VulinAleksandar @mo_i_vs @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима