Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Тишина за "Алексин закон": Како спречити вршњачко насиље

rssBookmark and Share

Трг краља Милана 20.03.2016. З.С. Јужна Србија Инфо

Сам назив данашњег протеста у Нишу, "Тишина за Алексин закон", има симболичан назив. Да ли је и сам актуелни Закон у константној "тишини" и да ли његовом (не)применом и мањкавостима можемно да се одупремо и предупредимо насиље међу вршањацима.

Данашњи скуп у Нишу, Извор фотографије: РАС Србија,  Поставила: Јужна Србија Инфо
Данашњи скуп у Нишу, Извор фотографије: РАС Србија, Поставила: Јужна Србија Инфо

На данашњем протесту у Нишу, Алексини родитељи поручили су јавности да је веома важно да се усвоји "Алексин закон" јер постојећи систем борбе против вршњачког насиља је неефикасан и потпуно "немоћан".

Да се није десила трагедија, да Алеска није извршио самоубиство након дужег периода вербалног и физичког малтретирања од стране својих вршњака у школи "Сретен Младеновић Мика" у Нишу он би данас напунио 19, али млади живот је пркеинут када је Алекса имао само 14 година.

Управо због сталне "тишине" и занемаривања окружења, пре свега у школи коју је настрадали дечак похађао и неефикасности постојећег закона дошло је до несрећног исхода.

Суштински треба променити постојећи закон и пооштрити мере кажањавања, не само учесника насиља, већ и њихове родитеље, како се овакве трагедије више никад и никоме не би десиле, рекао је Алексин отац, Бојан Јанковић на данашњем протесту у Нишу.

Коментара: 0


#   протест   вршњачко насиље   Трг краља Милана   Алексин закон   Бојан Јанковић  
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима