Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Три пута нишка скупштина не усваја препоруку Агенције за борбу против корупције

rssBookmark and Share

Ниш 30.09.2015. НТВ Ниш

Агенција за борбу против корупције покренула је пуно поступака против нишких функционера, а разлог за то је, кажу, што нишки медији али и невладине организације пријављују случајеве гомилања функција, а то раде и политичари међусобно.

Три пута нишка скупштина не усваја препоруку Агенције за борбу против корупције

Локални антикорупцијски форум је дао повељу Агенцији због добре међусобне сарадње.
Агенција за борбу против корупције је државни орган који упозорава на гомилање функција, злоупотребе јавних функционера и друге незаконитости у њихвом раду.

Ипак, њихова акта нису законски обавезујућа, али јесу морално. У Нишу су, кажу, покренули пуно поступака против локалних функционера.

Три пута нишка скупштина није усвојила препоруку Агенције за борбу против корупције – у случају дирекотра Дома здравља Милорада Јеркана, градског већника Срђана Алексића и заменика председника СГ Ненада Станковића.

Због добре сарадње Локални антикорупцијски форум дао је повељу Агенцији за борбу против корупције.

Да подестимо, Агенција тражи измену закона како би имала већа овлашћења, а модел нишког плана за борбу против корупције препоручују и другим општинама.

 

Коментара: 0


#   Ниш   Ненад Станковић   Милорад Јеркан   Срђан Алексић   Агенција за борбу против корупције   ЛАФ   Скупштина града Ниша  
@


 


[ Додај коментар ]