Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Тужилац тражи поступак против ученика из Трстеника

rssBookmark and Share

Крушевац 02.12.2022. Танјуг, РТС, Јужна Србија Инфо

Више јавно тужилаштво у Крушевцу упутило је суду захтев за покретање припремног поступка против двојице малолетника због инцидента у Техничкој школи у Трстенику 9. новембра, када је професорка енглеског језика М. С, пала на под пошто су јој ученици измакли столицу док су се они све време смејали и снимали телефоном.

Тужилац тражи поступак против ученика из Трстеника

Тужилаштво је захтев поднело против Н. Ж. (17) из Г. Р. и И. К. (16) из Рујишника, док се против трећег М. М. иначе пунолетног, поступак покреће пред стварно и месно надлежним Основним тужилаштвом у Трстенику.

Тужилаштво у саопштењу наводи да због осетљивости поступка и заштите права свих учесника у поступку нису у могућности да јавно изнесу предлоге које су упутили суду у предметном захтеву.

Такође наводе да ће се по завршетку ове фазе поступка обратити саопштењем.

Средином новембра се на друштвеним мрежама појавио снимак како ђаци извлаче столицу наставници М. С. након чега она пада на под, а они се смеју и снимају је телефоном.

На седници Наставничког већа Техничке школе у Трстенику која је одржана 23. новембра, једногласно је усвојен предлог да због овог инцидента, двојица ученика буду искључена из школе, док је трећи ученик поднео захтев и сам се исписао.


#   Крушевац   школе   Министарство просвете   вршњачко насиље   Трстеник   ученичко насиље
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима