Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Tužilac traži postupak protiv učenika iz Trstenika

rssBookmark and Share

Kruševac 02.12.2022. Tanjug, RTS, Južna Srbija Info

Više javno tužilaštvo u Kruševcu uputilo je sudu zahtev za pokretanje pripremnog postupka protiv dvojice maloletnika zbog incidenta u Tehničkoj školi u Trsteniku 9. novembra, kada je profesorka engleskog jezika M. S, pala na pod pošto su joj učenici izmakli stolicu dok su se oni sve vreme smejali i snimali telefonom.

Tužilac traži postupak protiv učenika iz Trstenika

Tužilaštvo je zahtev podnelo protiv N. Ž. (17) iz G. R. i I. K. (16) iz Rujišnika, dok se protiv trećeg M. M. inače punoletnog, postupak pokreće pred stvarno i mesno nadležnim Osnovnim tužilaštvom u Trsteniku.

Tužilaštvo u saopštenju navodi da zbog osetljivosti postupka i zaštite prava svih učesnika u postupku nisu u mogućnosti da javno iznesu predloge koje su uputili sudu u predmetnom zahtevu.

Takođe navode da će se po završetku ove faze postupka obratiti saopštenjem.

Sredinom novembra se na društvenim mrežama pojavio snimak kako đaci izvlače stolicu nastavnici M. S. nakon čega ona pada na pod, a oni se smeju i snimaju je telefonom.

Na sednici Nastavničkog veća Tehničke škole u Trsteniku koja je održana 23. novembra, jednoglasno je usvojen predlog da zbog ovog incidenta, dvojica učenika budu isključena iz škole, dok je treći učenik podneo zahtev i sam se ispisao.

Komentara: 0


#   Kruševac   škole   Ministarstvo prosvete   vršnjačko nasilje   Trstenik   učeničko nasilje
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima