Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У Нишавском округу све више захтева за ослобађање плаћања лекарског прегледа

rssBookmark and Share

Алексинац 10.07.2015. Бета

Број лица која захтевају ослобађање од плаћања партиципације за лекарске прегледе и лекове на подручју Нишавског округа и општине Сокобања из дана у дан се повећава и у првих шест месеци ове године партиципације је ослобођено укупно 59.921 лице, речено је агенцији Бета у нишкој филијали Републичког фонда за здравствено осигурање (РФЗО).

У Нишавском округу све више захтева за ослобађање плаћања лекарског прегледа

Како се наводи, највише потврда за ослобађање од партиципације, нишка филијала РФЗО издала је у Нишу – 33.069, потом у Алексинцу - 7.844, Сврљигу - 4.640, и Дољевцу - 4.640.

У Сокобањи су у првој половини године плаћања партиципације ослобођене 2.999 особе, у Мерошини 2.822, у Гаџином Хану 2.350 и у Ражњу 2.204.

У нишкој филијали РФЗО очекују да ће број лица која ће ове године бити ослобођен партиципације сигурно далеко премашити прошлогодишњу цифру, пре свега у Нишу, пошто је току целе прошле године Нишлијама издато 33.210 потврда.

Пред шалтерима РФЗО у Нишу више нема гужви, а запослени у тој установи кажу да је ударни талас прошао крајем априла и да сада сви они који дођу са захтевом за ослобађање од партиципације, потврду могу да добију без дугог чекања у реду.

У РФЗО-у подсећају да су плаћања партиципације ослобођене бројне категорије становника попут слепих и непокретних лица, избеглих и расељених лица и ратних војних инвалида.

Право да користе здравствену заштиту у пуном износу на терет здравственог осигурања ; имају и социјално угрожени становници. Лица која живе сама потврду о ослобађању партиципације могу да добију ако њихов месечни приход не прелази износ минималне зараде увећане за 30 одсто, док вишечлана домаћинства стичу право да буду ослобођена од партиципације ако њихов месечни приход по члану домаћинства није већи од минималне зараде у Србији.

 

Коментара: 0


#   Алексинац   Сокобања   Ражањ   Мерошина   Сврљиг   Нишавски округ   Дољевац   Гаџин Хан   РФЗО   лечење   социјално угрожени
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима