Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У Врању потписани уговори са 16 удружења из недовољно развијених општина Пчињског и Јабланичког округа

rssBookmark and Share

Врање 30.04.2022. Јужна Србија Инфо

Кабинет министра Новице Тончева, задужен за унапређење развоја изразито недовољно развијених опшина у петак је у Врању потписао уговоре са 16 удружења из Пчињског и Јабланичког округа у вези са реализацијом пројеката од јавног значаја.

У Врању потписани уговори са 16 удружења из недовољно развијених општина Пчињског и Јабланичког округа

Цео Програм финансирања пројеката од јавног интереса које реализују удружења са територија изразито недовољно развијених општина (јединице локалне самоуправе из четврте групе) у 2022. износи 15 милиона динара, а ових 16 удружења добило је део средстава, односно преко 5 милиона динара за своје пројекте.

„Када говоримо о бољим условима за живот, прво помислимо на увећане личне приходе који узрочно последично утичу и на квалитет и могућности грађана. Од припадности заједници, преко учешћа у програмима културе и спорта, до друштвено корисних акција које ће нам свима донети садржајнији и лепши живот. Са друге стране, сигурно је да осетимо и лично задовољство када знамо да је и припадницима маргинализованих група омогућено да имају приближно исту могућност коришћења погодности које имају сви остали грађани. Улога удружења је у томе веома значајна и зато позивам све да уложимо знање и искуство како бисмо реализацијом ових, а и неких нових пројеката, подигли на један виши ниво друштвени живот грађана недовољно развијених општина“ изјавио је министар Новица Тончев.

На овогодишњем конкурсу удружења грађана су конкурисала са програмима из области подршке у запошљавању, родне равноправности, инклузије деце и омладине са сметњама у развоју, подизању свести о здравим начинима живота, заштити животне средине, подршке развоју предузетништва, очувања културне баштине, дигиталне безбедности као и помоћи особама са инвалидитетом и другим маргиналним групама. Кроз ове програме су покривене све старосне групе, почевши од оних најмлађих до наших најстаријих суграђана.

Потписивање уговора са локалним самоуправама у вези са пројектима развоја недовољно развијених општина је недавно одржано у Нишу, а сада и у Врању, што је још једна потврда опредељености министра Тончева да се на практичан начин бави суштинском децентрализацијом. То је доказ да се најбољи резултати рада постижу када сте близу грађана на чијем унапређењу квалитета живота и радите.


#   Врање   Јабланички округ   Пчињски округ   Новица Тончев   Влада Републике Србије   финансирање   неразвијене општине
@Vlada_SR @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима