Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Министар Тончев тражи бесплатне уџбенике за све ђаке у Србији, посебно из неразвијених општина

rssBookmark and Share

28.01.2023. Јужна Србија Инфо

Министар Новица Тончев, на седници Савета за координацију активности и мера за раст бруто домаћег производа Републике Србије, на којој је присуствовао и председник државе Александар Вучић, тражио је да се додатно обрати пажња на привредни и туристички потенцијал неразвијених општина, као и да се обезбеде бесплатни уџбеници за децу са ових подручја, али и за сву децу у Србији.

Илустрација
Илустрација

Министар наводи да је неопходно да се грађанима омогући сваки вид помоћи, посебно када је у питању образовање младих који су будућност наше земље.

„Од председника државе и Владе Републике Србије тражио сам да се, као што је урађено за Београд, обезбеде бесплатни уџбеници за сву децу у Србији јер сматрам да образовање треба да буде свима подједнако доступно. Знање је једина ствар коју нико не може да вам одузме, а наша деца су доказала да су огроман капацитет, да су жељни едукације и својим резултатима утичу и на промоцију наше земље у региону и свету. Такође сам истакао и привредни потенцијал који неразвијена подручја нуде, посебно Власниско језеро које је еколошки драгуљ наше земље и могућност за огроман туристички напредак који би значајно допринео БДП-у. Сваку прилику искористим да се борим за боље услове живота и свакодневно функционисање људи из општина четврте категорије по степену развијености и имам све више енергије да радим јер видим помаке и резултате. Пуну подршку дао је и председник Александар Вучић, истакавши да Власинско језеро јесте национални пројекат у који треба улагати“ - рекао је министар Новица Тончев.


#   Новица Тончев   Влада Републике Србије   бесплатни уџбеници   неразвијене општине
@Vlada_SR @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима