Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ministar Tončev traži besplatne udžbenike za sve đake u Srbiji, posebno iz nerazvijenih opština

rssBookmark and Share

28.01.2023. Južna Srbija Info

Ministar Novica Tončev, na sednici Saveta za koordinaciju aktivnosti i mera za rast bruto domaćeg proizvoda Republike Srbije, na kojoj je prisustvovao i predsednik države Aleksandar Vučić, tražio je da se dodatno obrati pažnja na privredni i turistički potencijal nerazvijenih opština, kao i da se obezbede besplatni udžbenici za decu sa ovih područja, ali i za svu decu u Srbiji.

Ilustracija
Ilustracija

Ministar navodi da je neophodno da se građanima omogući svaki vid pomoći, posebno kada je u pitanju obrazovanje mladih koji su budućnost naše zemlje.

„Od predsednika države i Vlade Republike Srbije tražio sam da se, kao što je urađeno za Beograd, obezbede besplatni udžbenici za svu decu u Srbiji jer smatram da obrazovanje treba da bude svima podjednako dostupno. Znanje je jedina stvar koju niko ne može da vam oduzme, a naša deca su dokazala da su ogroman kapacitet, da su željni edukacije i svojim rezultatima utiču i na promociju naše zemlje u regionu i svetu. Takođe sam istakao i privredni potencijal koji nerazvijena područja nude, posebno Vlasnisko jezero koje je ekološki dragulj naše zemlje i mogućnost za ogroman turistički napredak koji bi značajno doprineo BDP-u. Svaku priliku iskoristim da se borim za bolje uslove života i svakodnevno funkcionisanje ljudi iz opština četvrte kategorije po stepenu razvijenosti i imam sve više energije da radim jer vidim pomake i rezultate. Punu podršku dao je i predsednik Aleksandar Vučić, istakavši da Vlasinsko jezero jeste nacionalni projekat u koji treba ulagati“ - rekao je ministar Novica Tončev.

Komentara: 0


#   Novica Tončev   Vlada Republike Srbije   besplatni udžbenici   nerazvijene opštine
@Vlada_SR @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima