Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Уређење школске околине на територији највеће нишке општине

rssBookmark and Share

Ниш 04.04.2023. Јужна Србија Инфо

Градска општина Медијана у сарадњи са удружењем грађана „Еден“ оплеменила је двориште средње Економске школе у Нишу, засађивањем 60 садница украсних четинара, чиме је простор у којем бораве и ученици Угоститељско-туристичке и Трговинске школе добио потпуно нови изглед. 

Уређење школске околине на територији највеће нишке општине

Општина је поред уређења дворишта, школи поклонила две паметне клупе, где ученици ове школе, могу пунити своје мобилне телефоне и користити WiFi интернет. Такве могућности, захваљујући ГО Медијана, више нису везане само за затворене просторе већ и ван њих, кроз постављање паметних соларних клупа.

Нови изглед, садњом 59 садница украсних четинара и постављањем украсних каменчића и малча, прошле недеље, добило је двориште Гимназије „Стеван Сремац“. ГО Медијана је и овој школи поклонила  једну паметну клупу, која за разлику од “обичне” клупе, има и могућност пуњења уређаја и бесплатног интернета, што је нарочито за младе људе веома важно. Интернет конекција, пуњење уређаја и дигитална комуникација данас су за сваког младог и образованог човека, начин живота.

Уређена и озелењена дворишта, садњом преко 180 садница украсних четинара, протеклих година, добило је више вртића нишке „Пчелице“ и велики број основних школа на територији највеће нишке општине.  

 


#   Ниш   Медијана градска општина   економска школа   зеленило
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима