Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Установа „Мара“ преузима пружење услуга личних пратиоца и персоналних асистената (ВИДЕО)

rssBookmark and Share

Ниш 16.06.2022. Јужна Србија Инфо

На основу одлуке Градског већа у Нишу, Установа „Мара“ ће изменом и допуном одлуке о оснивању преузети пружење услуга личних пратиоца и персоналних асистената, одлука је коју је одобрило Градско веће. Град је ове године за те намене издвојио 35 милиона, од чега је 25 милиона намењено за персоналне асистенте и 10 милиона за услуге личног пратиоца детета

Установа „Мара“ преузима пружење услуга личних пратиоца и персоналних асистената (ВИДЕО)

„Мара“ ће изменом и допуном одлуке о оснивању преузети пружење услуга личних пратиоца и персоналних асистената, одлука је коју је одобрило Градско веће. Одлука је образложена уштедом Града, али и чињеницом да ће се ове услуге на овај начин одвијати несметано и без застоја. Ове услуге су до сада реализоване преко агенције због чега је Град спроводио јавну набавку и долазио у опасност да она падне, да се поновља, а док траје тај процес корисници чекају на ове услуге. Да до тога више не би долазило одлучено је да се ове услуге пренесу на Установу „Мара“.

„Знамо да је било незадовољних корисника у току претходне године, а да би Град био сигуран да ће грађанима услуга бити пружана, омогућићемо да Установа „Мара“ пружа услугу персоналних асистената и личних пратилаца својим корисницима“, казао је Миљан Ћирковић, в.д. заменика начелника Управе за друштвене делатности.

Он је додао да, без обзира на ширење опсега услуга које ће пружати Установа „Мара“, нових запошљавања неће бити.
„Ове услуге Град и сад пружа, међутим реализатор ове услуге су агенције које су добиле на конкурсу. Као и сваке године, Град ће расписати конкурс за услугу личног пратиоца детета и персоналних асистента, где ће се корисници јавити и добити ту услугу. Ово је само први корак како би Установа „Мара“ добила лиценцу за пружање ових услуга, а у међувремену ће бити промењен и Статут ове установе“, објаснио је Ћирковић.
Услуга персоналног асистента подразумева помоћ особама са инвалидитетом и помоћ при обављању друштвених активности, док лични пратилац детета подразумева исто то само за малолетна лица.

Град је ове године за те намене издвојио 35 милиона, од чега је 25 милиона намењено за персоналне асистенте и 10 милиона за услуге личног пратиоца детета. Услугу персоналног асистента користи 42 корисника.

ВИДЕО: АМ ПРЕС


#   Ниш   Мара центар   персонални асистент
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима