Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Усвојен статут Дечјег културно-рекреативног центра, Јадранска од сада улица Хероја са Паштрика

rssBookmark and Share

Ниш 21.05.2024. Јужна Србија Инфо - редакција

На седници Скупштине града Ниша данас је усвојен статут Дечјег културно-рекреативног центра, који је резултат спајања Дечјег културног центра и „Дивљана“. Иако се чини да ће установа коначно бити регистрована у Агенцији за привредне регистре, опозиција изражава забринутост због проблема који би могли да настану у будућности.

Фото: Јужна Србија Инфо архива
Фото: Јужна Србија Инфо архива

Председник Скупштине Бобан Џунић истакао је да је одлука о регистрацији установе код Агенције за привредне регистре законски исправна и бржа од претходних покушаја регистрације код Привредног суда. Градоначелница Ниша Драгана Сотировски изразила је оптимизам у вези са функционисањем нове установе у будућности, наводећи да је усвајање статута последњи корак у правном процесу.

Међутим, опозиција, представљена Драгославом Ћирковићем, изражава забринутост због проблема који су се јавили током формирања нове установе. Ћирковић наводи да су запослени у установи чекали на плате два и по месеца и да постоји могућност да остану без својих надокнада у будућности због недостатка буџета. Такође, износи и критике везане за избор директора установе без учешћа представника установе у надзорном одбору.

Ови изазови који су истакнути указују на потребу за додатним радом и решавањем административних и финансијских питања како би нова установа могла да ефикасно функционише и испуни свој циљ у пружању културно-рекреативних активности за децу.

Такође одборници су усвојили предлог о промени назива улица. Јадранска улица мења назив у Хероја са Паштрика.

 

 


#   Ниш   седница   Скупштина града Ниша   Јадранска улица   Хероји са Паштрика
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима