Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Врањe домаћин Републичког такмичења из физике, 520 ученика из 80 школа из целе Србије

rssBookmark and Share

Врање 29.04.2023. Јужна Србија Инфо

Гимназија „Бора Станковић“ у Врању домаћин је Републичког такмичења из физике. Око 520 ученика из 80 школа из целе Србије имаће прилику да се упознају, друже и покажу своје знање, док ће најбољи победити. Пред сам почетак такмичења открили су нам да су се темељно припремали и да очекују добре резултате.Републичко такмичење из физике отворила је заменица градоначелника Врања, Зорица Јовић.

Врањe домаћин Републичког такмичења из физике, 520 ученика из 80 школа из целе Србије

“Изузетно смо поносни на рад Гимназије „Бора Станковић“ и на то да ова образовна установа има ту част и привилегију да буде домаћин једног оваквог такмичења. Поносни смо и на све наше талентоване ученике који постижу успешне резултате. Ова деца су будућност како Врања, тако и целе Србије”, нагласила је заменица градоначелника.

Присутнима се обратила и директора врањске Гимназије, Сузана Мишић Станковић, која је ученицима пожелела пуно среће.

“Слика испред школе је божанствена. Захваљујући подршци локалне самоуправе на челу са градоначелником Врања, др Слободаном Миленковићем успели смо да организујемо такмичење. Гимназију „Бора Станковић“ данас представљају три ученика”, изјавила је директорка ове образовне установе.

Отварању такмичења присуствовали су бројни ученици са својим професорима из свих крајева наше земље, представници Друштва физичара Србије, као и запослени у овој образовној установи.

Гимназија „Бора Станковић“ у овој години обележава 142 годинe од оснивања.


#   Врање   ученици   физика   Гимназија Бора Станковић   олдтајмери
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима