Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Вучић у Јабланичком округу: Медвеђа и Сијаринска бања су Србија

rssBookmark and Share

Јабланички округ 28.02.2019. Танјуг, Пинк, Јужна Србија Инфо

Председник Александар Вучић поручио је данас мештанима Сијаринске бање да не треба да имају никакве сумње, јер су Сијаринска бања и Медвеђа Србија, били су и биће Србија увек.

Вучић у Јабланичком округу: Медвеђа и Сијаринска бања су Србија

Вучић је, у обраћају током посете тој бањи, приметио да се ми сваки дан, можда и више него Албанци, бавимо разним изјавама и глупостима које се чују од њихових политичара, што не би требало, али да је он, ипак, дошао да им поручи да не брину, јер су Бања и Медвеђа - Србија.

''Ја само не волим да вичем и претим, као што раде Албанци. Ово је наше и хоћу да разговарам о улагањима, напретку, будућности, обезбеђивању посла, да нам људи не би напуштали Медвеђу'', рекао је председник у Бањи, која се налази надомак административне линије са КиМ.На приче о некаквим уласцима на територију централне Србије, поручио им је да треба да се осећају сигурним.

''Никога не дирамо и нећемо никад никога да нападнемо, али будите уверени, наше снаге су уверљиво и значајно надмоћније од оних који би покушали да угрозе безбедност и сигурност наших људи на било који начин'', истакао је Вучић. Указао је да је потребан приватни капитал да се бања унапреди, јер је она богатство целе Србије, а не само Јабланичког округа.

Навео је да данас има довољно новца у буџету и да ће се радити на унапређивању бањских потенцијала.

''И не брините коме припада, него долазите са што више идеја, а ми ћемо да подстичемо, да инвестирамо, јер нам је стање у буџету боље, захваљујући реформама'', рекао је Вучић.Он је захвалио на подршци житељима југа, јер сугласали за стабилност и одговорност, а не за лака решења.

''Сада када имамо довољно новца, радићемо и пут Медвеђа - Лебане, цео пут ће бити добро направљен и уређен'', рекао је Вучић.

Он је приметио да је проблем мали број људи који живи у том крају земље, у природном рају, а да би их било више, потребан је један инвеститор.Поновио је да ће се разговарати са кинеским Зиђином, чији ће представници следеће недеље доћи, да виде могу ли да преузму рудник Леце, јер, каже, где Кинези дођу мењају ствари и ситуација постаје другачија, попут Бора.

''Људи су сити неуспешних и пљачкашких приватизација'', констатовао је Вучић. Поручио је мештанима да је држава спремна да од људи са локала добија више пројеката и да им помогне.

Као пример, истакао је да је након посете Бујановцу, у Пчињском округу, где је потребна кланица, да не зна колико ће бити могућности управо за кланицу која би била рентабилна, да ли да ће се договорити пројекат откупне станице.

''Хоћу да људи виде да радимо на ономе што је важно у местима која смо посетили, да нисмо све завршили посетом, већ да тада почиње рад, рекао је Вучић.

Вучић председнику општине Медвеђа: Примај људе, саслушај их

Председник Александар Вучић упутио је данас председника општине Медвеђа да чешће и више прима грађане, да разговара са њима, да види који су им проблеми

''Добро, дисциплиновано држи буџет, али видиш колика је потреба да се саслуша шта тишти грађане", поручио му је Вучић, током обраћања у Медвеђи грађанима. Грађане је позвао да сва документа и писма која су понели са собом, а која желе да му предају, дају његовим сарадницима, те нагласио да ће их прочитати и одговорити на сва питања. Поновио је, поводом изјава из Приштине, да је та општина била и остала у Србији и да о томе, нити било чему другом нема никаквих разговора, те да аплаузе не жели за тако нешто што се подразумева, већ за школе, болнице, путеве. У путеве, како је нагласио, држава ће да улаже све више.

У Дом здравља у Медвеђи уложено је 41 милион динара, и то је само почетак, додао је он, најавивши обнову свих зграда јавне намене. Казао је да је важно да се у Медвеђу доведе још један инвеститор који би запослио између 300 и 400 људи, како би се обезбедила будућност да деца знају да могу да остану, да ће имати посао. Поред тога сматра да је битно да се улаже у развој туристичких потенцијала овог краја. Истовремено је Вучић поновио да све што се ради и о чему се прича нема смисла ако не буде деце.

Једном грађанину, који је добацио нешто у вези женидбе, поручио је да се жени што пре, да не одуговлачи.

''Од кључног значаја је да обезбедимо будућност, а будућности без деце нема'', нагласио је Вучић.

Захвалио је што су грађани разумели да је потребно радити на одговоран начин, да треба бити посвећен напретку Србије, јер само тако могу се постићи резултати.

''Уверен сам да улагањем у Јабланички округ, у Лебане, Бојник и Медвеђу можемо да покренемо Горњи Јабланички и Кустурички крај. Обезбедићемо деци другачију и бољу будућност'', казао је он.

Након обраћања Вучић је пришао Даници Цемеркић, девојчици са посебним потребама, поздравио је и приметио да има "диван осмех".

У Сијаринску бању улажемо 50-60 милиона динара

Председник Александар Вучић најавио је данас да ће држава у Сијаринску бању, коју је назвао "рајем природе" уложити 50 - 60 милиона динара.

"Пре краја године направићемо неке од озбиљнијих радова да вам буде лепше и боље", казао је председник особљу Специјалне болнице за рехабилитацију "Гејзер", коју је обишао, и њеним гостима.

Вучић је истакао да је Сијаринска бања богатство, не само Медвеђе, већ и целе Србије.

"А, овако лепа и лековита, са озбиљним улагањем може привући много више људи", констатовао је председник.

Пацијенти су председнику током обиласка рехабилитационог блока хвалили особље, а један од њих рекао да је у бању стигао са штакама пре четири дана, а да му оне данас нису више потребне. Иако би на згради било потребно променити кров, али и порадити на енергетској ефикасности, пацијенти и особље су на питање председника шта вам највише треба рекли - "здравље и мир".

"Радимо све да то сачувамо", рекао је Вучић у бањи која има 18 различитих минералних извора воде, а чији је заштитни знак гејзир висок осам метара. До краја године требало да почне изградња модерног СПА центра.

Коментара: 0


#   Дом здравља   Александар Вучић   Јабланички округ   Сијаринска Бања   кампања Будућност Србије
@avucic @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима