Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Вуканова мама: Пробудио се насмејан, није било компликација после примања "золгенсме"

rssBookmark and Share

Врање 04.06.2022. РТС, Јужна Србија Инфо

Мајка малог Вукана из Врања, који је у Будимпешти примио најскупљи лек на свету како би победио спиналну мишићну атрофију, Ивана Стоиљковић каже за РТС да није било никаквих компликација. Превише је јака терапија, прима се једном за цео живот, хвала Богу све је прошло како треба, истиче Стоиљковићева.

РТС Screenshot
РТС Screenshot

Добре вести стигле су пре неколико дана из Будимпеште, од породице Стоиљковић. Деветомесечни Вукан примио је "золгенсму", како би победио спиналну мишићну атрофију најтежег типа.

"Супер је поднео, није било никаквих компликација, сада се лепо осећа. Јуче су нас пустили са интензивне неге, сада смо у свом смештају у болници. Вукан се пробудио насмејан", рекла је Вуканова мајка Ивана Стоиљковић у Дневнику РТС-а.

Што се тиче даље процедуре, каже да све зависи од стања организма, да се прате параметри, али да ће Вукан вероватно дуго бити у болници.

Наводи да су лекари рекли да неће давати прогнозе, али да "золгенсма" дефинитивно зауставља болест.

Била је, каже, много уплашена, јер зна да постоје нуспојаве. "Превише је јака терапија, прима се једном за цео живот, хвала Богу све је прошло како треба", каже Стојиљковићева.

"Не постоје речи којима би могли да кажемо хвала свима који су стали уз нас, сваком појединцу, свакој компанији. Надамо се да ће Вуки бити здраво дете", закључила је Ивана Стојиљковић.


#   Врање   лечење   Будимпешта   Вукан Стоиљковић
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима