Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Вулин: Размотрићемо идеју о родитељима-хранитељи

rssBookmark and Share

03.08.2015. Актер,Бета, Јужна Србија Инфо

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин рекао је данас у Нишу да ће министарство на чијем је челу размотрити идеју да се родитељима тешко оболеле деце обезбеде иста права и накнаде као и хранитељима

Вулин: Размотрићемо идеју о родитељима-хранитељи

Петицију за изједначавања права родитеља и хранитеља пре две године је потписало више од 60.000 људи.

Вулин је рекао да Министарство рада подржава сваку иницијативу која помаже бољем положају родитеља, а посебно оних који имају децу са посебним потребама, али осим хуманости брине и о томе да мере које предузима буду трајне.

"Морамо да будемо и хумани али и поштени и да кажемо колико то кошта и да ли имамо новца за то. Не можемо некоме да дамо нешто што ћемо укидати на шест месеци или годину дана", казао је Вулин.

Он је након обиласка Руско-српско хуманитарног центра и договора да тај центар буде укључен у збрињавање миграната у Србији нагласио да грађани могу да очекују ускоро повећање плата и пензија.

Вулин је истакао да ће раст зарада бити финансиран из реалних извора, и додао да у Србији незапосленост полако али сигурно опада, док индустријска производња расте.

"Захваљујући расту запослености ниво уплата у пензиони фонд је већи за осам до девет одсто месечно, а тиме смо у овом периоду на име обавезних дотација из државне касе за исплату пензија уштедели седам милијарди динара", казао је Вулин.


#   Александар Вулин   незапосленост   посета   хранитељске породице   РСХЦ Руски хуманитарни центар   Министарство рада
@VulinAleksandar @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима