Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Железнице Србије, после трагедије и протеста мештана, постављају рампу код Доњег Међурова

rssBookmark and Share

Ниш 23.12.2018. Бета, Н1

Железнице Србије саопштиле су да ће у наредних петнаест дана, уколико временске прилике не успоре радове, на путном прелазу код Доњег Међурова бити постављене рампе.

Н1
Н1

На том месту биће поред рампи и чувар путног прелаза", рекао је портпарол Инфраструктура Железнице Србије Ненад Станисављевић агенцији Бета.

Према његовим речима, изградња рампе почеће сутра у поподневним сатима, а поводом почетка радова биће присутни и генерални директор Инфраструктура Железнице Србије Мирољуб Јевтић и градоначелник Ниша Дарко Булатовић.

"Иако железница није крива за трагедију која се догодила, предузима све мере како више ни грешка појединца не би могла да изазове несрећу, јер су људски животи најдрагоценији и немају цену", рекао је Станисављевић.

Он је казао да Железнице Србије апелују на све учеснике у саобраћају да поштују саобраћајне прописе и сигнализацију, да буду одговорни према себи и другима, јер без тога ни дежурни железничари, ни рампе или друга сигнализација неће моћи да спрече трагедију попут оне која се у петак догодила на путном прелазу код Доњег Међурова.

У судару воза и аутобуса на путном прелазу код Доњег Међурова настрадало је петоро људи, троје путника је животно угрожено, а 19 путника се опоравља у нишком Клиничком центру.

Мештани Доњег Међурова данас су на један сат блокирали пружни прелаз захтевајући да рампа што пре буде изграђена.

Они су истакли да већ четири деценије тај захтев упућују железници и најавили да ће од наредне недеље свакодневно блокирати пружни прелаз, све док не почне изградња рампе.


#   Ниш   саобраћајна незгода   Железнице Србије   Доње Међурово   пруга   протест   Дарко Булатовић   рампа   пружни прелаз   Ненад Станисављевић   животно угрожен
@DarkoBulatovic_ @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима