Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Рампе нису у функцији: Грађани уплашени за безбедност

rssBookmark and Share

Ниш 26.07.2014. РТС

Браници на пружном прелазу код Пирота, на међународној прузи Ниш - Софија, не раде од 8. јула, па возови на том месту увек застану. Грађани су збуњени, али и уплашени за безбедност.

Рампе нису у функцији: Грађани уплашени за безбедност

Ко овде има предност - данима се питају и возачи и пешаци, који користе пружни прелаз, на улазу у Пирот. Браници, по речима мештана, не раде већ више од десет дана, а возови на међународној прузи Ниш - Софија, овде увек затрубе и застану.

"Сви гледају како то и могуће ли је", каже Винко Веселиновић. "Ја им кажем да пазе, јер је овде непрегледно. Пре два три дана, шлепер замало да удари у воз."

Већина возача још не зна да рампе нису у функцији. "Није безбедно и требало би мало више пажње и дисциплине на раду", каже Драган Величковић, "више пажње и дисциплине на раду."

У Железницама Србије кажу да рампа не ради, јер железница нема довољно обучених радника за обезбеђење прелаза. Ипак, истичу, безбедност није угрожена.

"Предузете су све мере дефинисане железничким правилницима и прописима, а машиновође имају писане наредбе како да поступају у ситуација када рампе на прелазу не раде.

Железнице Србије настојаће да у што краћем року нађу решење, а у складу са могућностима и реше питање чувара прелаза на овој релацији", наглашава Ненад Станисављевић, директор Медија центра Железница Србије.

Овај пружни прелаз налази се на регионалном путу Пирот - Књажевац - Зајечер. Изузетно је прометан, јер је на самом улазу у индустријску зону Пирота.

Коментара: 0


#   Ниш   Пирот   Железнице Србије   пруга   Драган Величковић   воз   грађани   рампа   пружни прелаз   Ненад Станисављевић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима