Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Rampe nisu u funkciji: Građani uplašeni za bezbednost

rssBookmark and Share

Niš 26.07.2014. RTS

Branici na pružnom prelazu kod Pirota, na međunarodnoj pruzi Niš - Sofija, ne rade od 8. jula, pa vozovi na tom mestu uvek zastanu. Građani su zbunjeni, ali i uplašeni za bezbednost.

Rampe nisu u funkciji: Građani uplašeni za bezbednost

Ko ovde ima prednost - danima se pitaju i vozači i pešaci, koji koriste pružni prelaz, na ulazu u Pirot. Branici, po rečima meštana, ne rade već više od deset dana, a vozovi na međunarodnoj pruzi Niš - Sofija, ovde uvek zatrube i zastanu.

"Svi gledaju kako to i moguće li je", kaže Vinko Veselinović. "Ja im kažem da paze, jer je ovde nepregledno. Pre dva tri dana, šleper zamalo da udari u voz."

Većina vozača još ne zna da rampe nisu u funkciji. "Nije bezbedno i trebalo bi malo više pažnje i discipline na radu", kaže Dragan Veličković, "više pažnje i discipline na radu."

U Železnicama Srbije kažu da rampa ne radi, jer železnica nema dovoljno obučenih radnika za obezbeđenje prelaza. Ipak, ističu, bezbednost nije ugrožena.

"Preduzete su sve mere definisane železničkim pravilnicima i propisima, a mašinovođe imaju pisane naredbe kako da postupaju u situacija kada rampe na prelazu ne rade.

Železnice Srbije nastojaće da u što kraćem roku nađu rešenje, a u skladu sa mogućnostima i reše pitanje čuvara prelaza na ovoj relaciji", naglašava Nenad Stanisavljević, direktor Medija centra Železnica Srbije.

Ovaj pružni prelaz nalazi se na regionalnom putu Pirot - Knjaževac - Zaječer. Izuzetno je prometan, jer je na samom ulazu u industrijsku zonu Pirota.

Komentara: 0


#   Niš   Pirot   Železnice Srbije   pruga   Dragan Veličković   voz   građani   rampa   pružni prelaz   Nenad Stanisavljević
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima