Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

55. "Филмски сусрети" од 10. до 15. октобра

rssBookmark and Share

Ниш 03.10.2020. Јужна Србија Инфо

Иако није одражан у свом регуларном термину, задње недеље у августу на Летњој позорници, својеврсна прилагођена манифестација Фестивал Глумачких остварења играног филма у Нишу – „Филмски сусрети“ биће одржан по 55. пут од 10. до 15. октобра у нишком биоскопу „Синеплекс“

55. "Филмски сусрети" од 10. до 15. октобра

На "Филмским" у четири одвојене сале биоскопа "Синеплекс", биће приказано десет дугометражмих играних филмова у такмичарском програму, док ће два гостујућа филмска остварења након церемоније затварања фестивала.

Субота, 10. 10.
ИМЕ НАРОДА (режија: Дарко Бајић)
СИН (режија: Инес Тановић)

Недеља, 11. 10.
ОТАЦ (режија: Срдан Голубовић)
ЕКИПА (режија: Марко Сопић)

Понедељак, 12. 10.
ГРУДИ (режија: Марија Перовић)
АСИМЕТРИЈА (режија: Маша Нешковић)

Уторак, 13. 10.
РЕАЛНА ПРИЧА (режија: Гордан Кичић)
МОЈ ЈУТАРЊИ СМЕХ (режија: Марко Ђорђевић)

Среда, 14. 10.
ВОЈНА АКАДЕМИЈА 5 (режија: Дејан Зечевић)
А. С. (25) (режија: Милена Грујић)

Као гостујући филмови ће, након церемоније затварања фестивала, бити приказана два остварења: УПРКОС МАГЛИ у режији недавно преминулог Горана Паскаљевића (играни филм који је снимљен на италијанском језику и у којем епизодну улогу има само једна наша глумица, Тамара Алексић) и премијера документарног филма БРОЈ 1, насталог у продукцији Оливера Пауновића, у режији Владимира Ристића и под покровитељством Града Ниша, о чувеном голману Драгану Пантелићу.

Пројекције ће се одвијати истовремено у четири сале „Синеплекса“ у Нишу, уз примену свих актуелних епидемиолошких мера Кризног штаба Владе Републике Србије и препорука Градског штаба за ванредне ситуације Града Ниша. Програм ће сваке вечери почињати у 20 часова, а посетиоцима ће, у све четири сале заједно, на располагању бити укупно 489 места за седење, као и 10 посебно издвојених места за особе с инвалидитетом.

Цена комплета за пројекције у Сали 1 „Синеплекса“ у Нишу биће 2.000 динара, јер ће се актери филмова појављивати уживо пред публиком само у тој сали, док ће у салама 2, 3 и 4 цена комплета бити 1.500 динара. Појединачне карте моћи ће да се купе по цени од 400 динара за свако фестивалско вече, али само ако комплети не буду распродати, и то искључиво на дан одговарајућих филмских пројекција.


#   Ниш   филм   Филмски сусрети   Нишки културни центар   Марко Ђорђевић   Дарко Бајић   Филмски сусрети 20
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима