Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

55. "Filmski susreti" od 10. do 15. oktobra

rssBookmark and Share

Niš 03.10.2020. Južna Srbija Info

Iako nije odražan u svom regularnom terminu, zadnje nedelje u avgustu na Letnjoj pozornici, svojevrsna prilagođena manifestacija Festival Glumačkih ostvarenja igranog filma u Nišu – „Filmski susreti“ biće održan po 55. put od 10. do 15. oktobra u niškom bioskopu „Sinepleks“

55. "Filmski susreti" od 10. do 15. oktobra

Na "Filmskim" u četiri odvojene sale bioskopa "Sinepleks", biće prikazano deset dugometražmih igranih filmova u takmičarskom programu, dok će dva gostujuća filmska ostvarenja nakon ceremonije zatvaranja festivala.

Subota, 10. 10.
IME NARODA (režija: Darko Bajić)
SIN (režija: Ines Tanović)

Nedelja, 11. 10.
OTAC (režija: Srdan Golubović)
EKIPA (režija: Marko Sopić)

Ponedeljak, 12. 10.
GRUDI (režija: Marija Perović)
ASIMETRIJA (režija: Maša Nešković)

Utorak, 13. 10.
REALNA PRIČA (režija: Gordan Kičić)
MOJ JUTARNjI SMEH (režija: Marko Đorđević)

Sreda, 14. 10.
VOJNA AKADEMIJA 5 (režija: Dejan Zečević)
A. S. (25) (režija: Milena Grujić)

Kao gostujući filmovi će, nakon ceremonije zatvaranja festivala, biti prikazana dva ostvarenja: UPRKOS MAGLI u režiji nedavno preminulog Gorana Paskaljevića (igrani film koji je snimljen na italijanskom jeziku i u kojem epizodnu ulogu ima samo jedna naša glumica, Tamara Aleksić) i premijera dokumentarnog filma BROJ 1, nastalog u produkciji Olivera Paunovića, u režiji Vladimira Ristića i pod pokroviteljstvom Grada Niša, o čuvenom golmanu Draganu Panteliću.

Projekcije će se odvijati istovremeno u četiri sale „Sinepleksa“ u Nišu, uz primenu svih aktuelnih epidemioloških mera Kriznog štaba Vlade Republike Srbije i preporuka Gradskog štaba za vanredne situacije Grada Niša. Program će svake večeri počinjati u 20 časova, a posetiocima će, u sve četiri sale zajedno, na raspolaganju biti ukupno 489 mesta za sedenje, kao i 10 posebno izdvojenih mesta za osobe s invaliditetom.

Cena kompleta za projekcije u Sali 1 „Sinepleksa“ u Nišu biće 2.000 dinara, jer će se akteri filmova pojavljivati uživo pred publikom samo u toj sali, dok će u salama 2, 3 i 4 cena kompleta biti 1.500 dinara. Pojedinačne karte moći će da se kupe po ceni od 400 dinara za svako festivalsko veče, ali samo ako kompleti ne budu rasprodati, i to isključivo na dan odgovarajućih filmskih projekcija.

Komentara: 0


#   Niš   film   Filmski susreti   Niški kulturni centar   Filmski susreti 20
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima