Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Данас се у Београду отвара 59. Међународни сајам књига

Bookmark and Share

Београд 26.10.2014. Јужна Србија Инфо

Под слоганом "Време је за књигу" данас ће у Београду бити отворен 59. Међународни сајам књига. На сајму, који ће своје капије за посетиоце отворити у 10 сати, учествоваће 476 излагача, од којих су 72 из иностранства.

Данас се у Београду отвара 59. Међународни сајам књига

Сајам ће у 18.00 сати отворити академик Милош Тешић и Луји Џењун,представник Кине, земље почасног госта сајма

Свечано отварање, ове године ће први пут у дугој историји ове највеће културне манифестације у региону, бити уприличено у Хали 2, где се налази штанд Кине, која ће на простору од 1.000 квадрата, под слоганом "Књига продубљује пријатељство, сарадња гради будућност", представити своје књижевно стваралаштво.

У представљању стваралаштва Кине, учествоваће делегација од 200 чланова, у којој су 12 врхунских писаца и 100 издавача из 60 издавачких кућа.

Међу осталим гостима сајма биће и Марк Томпсон, Кристоф Мори, Тони Парсонс, Томас Плецингер, Јан Сонергор, Димитрис Сотакис, Густав Мурин.

Према најави, у Хали 1 биће представљени домаћи издавачи, а у Хали 2а инострани излагачи и издавачи образовних учила, док је Хала 2ц резервисана за образовне установе.

У Хали 4 биће домаћи и страни издавачи, државне установе и институције, дистриубутери, религиозна продукција и антикварне књиге, док ће у Хали 2б бити организована дечја сала и изложбе.

Улазнице за Сајам, који ће трајати до 2. новембра, коштају 250 динара.

Сајам ће радити од 10 до 21 сат.

 


#   Београд     Сајам књига  
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима