Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Дани кластера у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 26.10.2011. Аutor : M.Mitić |

У организацији ЛЕДИБ Куће кластера у Нишу ће се 27. и 28. октобра 2011. године одржати конференција Дани кластера.

Дани кластера у Нишу

Прва међународна конференција кластера у југоисточној Србији, поред потребе да се информише пословна и стручну заједницу омогућиће повезивање институција значајних за развој кластера и сектора малих и средњих предузећа и предузетништва у Србији, али и промоцију српских кластера на националном и међународном нивоу, те као резултат позиционирати Град Ниш и Нишавски округ као повољно пословно окружење за развој кластера.

У свечаном делу отварања конференције, директор ЛЕДИБ програма мр Карстен Лунд, уручиће заслужним појединцима и институцијама специјалне захвалнице за допринос развоју кластера у југоисточној Србији.

У раду конференције учествује готово четрдесет домаћих и страних делегација и представника јавних, приватних и научних инстититуција и организација, и привредника и ЕУ програма ПРОГРЕСС, СЕЦЕП и ЛЕАДЕР.

Биће представљени примери добре праксе развоја кластера у Бугарској, Словенији, Македонији и Мађарској а по регистрованим пријавама очекује се више од сто гостију.

ДАНЕ КЛАСТЕРА партнерски реализује ЛЕДИБ Кућа кластера са Регионалном привредном комором Ниш, Савезом старт-уп кластера Нишког региона и Асоцијацијом консултаната НОВА Ниш, у партнерству са Привредном комором Србије, Националном агенцијом за регионални развој, Градом Нишем и Универзитетом у Нишу, уз покровитељство данског програма за локални економски развој на Балкану ЛЕДИБ.

ЛЕДИБ - Локални економски развој на Балкану - је програм који је настао да би се подржао локални економски развој, са фокусом на мала и средња предузећа (МСП). Покренут је 2007 и спроводи се током петогодишњег периода. ЛЕДИБ је део данског Суседског програма концентрисан у јужном делу Србије, и то у нишавском региону.

„Програм суседства“ је билатерални програм Данске за земље које су суседи ЕУ на истоку и западу. Општи циљ програма је да промовише отворено и демократско друштво, засновано на владавини закона, стабилној економији и политичком развоју. Програм подржава приоритет спољне политике Данске промовисања успешне, мирољубиве и стабилне Европе.


#   Ниш   Нишавски округ   регионални развој
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима