Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Директору НКЦ-а признање „Тори Јанковић“ за децентрализацију филмске уметности у Србији

rssBookmark and Share

Ниш 30.10.2019. Јужна Србија Инфо

На 13. Крафу - Kрагујевачком фестивалу антиратног, ангажованог и академског филма, који се ове године одиргава од 28. октобра до 1. новембра у Студентском културном центру Крагујевац, директору Нишког културног центра Срђну Савићу уручено је признање „Тори Јанковић“ за децентрализацију филмске уметности у Србији.

Директору НКЦ-а признање „Тори Јанковић“ за децентрализацију филмске уметности у Србији

Срђан Савић је уредник филмског часописа „Филаж“, једног од два филмска часописа која у овом тренутку излазе у Србији, уредник филмске литературе у Издаваштву Нишког културног центра и актуелни директор Фестивала глумачких остварења играног филма.

Дугогодишњи је филмски критичар и текстове је објављивао у разним часописима, листовима и новинама, а један је од оснивача Међународне колоније филмске критике у Нишу и Међународног фестивала стрипа – НИФЕСТ.

Уочи саме доделе нараде, у СКЦ-у Крагујевац је уприличена промоција филмског часописа „Филаж“ и свих филмских едиција Нишког културног центра, укључујући ту и библиотеке „Кинограм“, „Пантеон“, „Омнибус“, „Елдорадо“ и „Филмска хрестоматија“.


#   Ниш   Крагујевац   Срђан Савић   Нишки културни центар   Тори Јанковић награда   КРАФ
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима