Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Direktoru NKC-a priznanje „Tori Janković“ za decentralizaciju filmske umetnosti u Srbiji

rssBookmark and Share

Niš 30.10.2019. Južna Srbija Info

Na 13. Krafu - Kragujevačkom festivalu antiratnog, angažovanog i akademskog filma, koji se ove godine odirgava od 28. oktobra do 1. novembra u Studentskom kulturnom centru Kragujevac, direktoru Niškog kulturnog centra Srđnu Saviću uručeno je priznanje „Tori Janković“ za decentralizaciju filmske umetnosti u Srbiji.

Direktoru NKC-a priznanje „Tori Janković“ za decentralizaciju filmske umetnosti u Srbiji

Srđan Savić je urednik filmskog časopisa „Filaž“, jednog od dva filmska časopisa koja u ovom trenutku izlaze u Srbiji, urednik filmske literature u Izdavaštvu Niškog kulturnog centra i aktuelni direktor Festivala glumačkih ostvarenja igranog filma.

Dugogodišnji je filmski kritičar i tekstove je objavljivao u raznim časopisima, listovima i novinama, a jedan je od osnivača Međunarodne kolonije filmske kritike u Nišu i Međunarodnog festivala stripa – NIFEST.

Uoči same dodele narade, u SKC-u Kragujevac je upriličena promocija filmskog časopisa „Filaž“ i svih filmskih edicija Niškog kulturnog centra, uključujući tu i biblioteke „Kinogram“, „Panteon“, „Omnibus“, „Eldorado“ i „Filmska hrestomatija“.

Komentara: 0


#   Niš   Kragujevac   Srđan Savić   Niški kulturni centar   Tori Janković nagrada   KRAF
@


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}