Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Додељене награде на Салону књиге и графике

rssBookmark and Share

Пирот 16.02.2013. Izvor: | Beta|

На 14. Салону књиге и графике у Пироту у суботу су додељене традиционалне сајамске награде и награде са конкурса за кратку причу Дома културе на који су приспела 64 рада.

Додељене награде на Салону књиге и графике
Прва награда за кратку причу, у износу од 12.000 динара, припала је Томици Ћирићу за причу "Крчма". Друга награда, вредна 10.000 динара, додељена је Душану Голмајеру за причу "У вакууму" а трећа награда и 8.000 динара, уручено је Горану Манићу за причу "У почетку". Награде је добитницима уручио писац Дејан Стоиљковић.

Награда "Свети Трифун", која се додељује за комплетну продукцију, припала је издавачкој кући "Лагуна" за жанровски веома различите књиге али са једним именитељем - "књиге о којима се прича".

Књига "Српске славе-чувари огњишта" у издању "Младинске књиге" из Београда, освојила је награду "Лоза" за најбоље појединачно издање које афирмише књигу у ужем или ширем смислу.

Награду "Шара" за естетско-технолошки третман књиге равноправно су поделили "Ленто" из Београда и "Пчелица" из Чачка.

Награде је уручио председник општине Пирот Владан Васић, који је честитао свим наградјенима, рекавши да локална власт у том граду помаже манифестацију која има значајно место у култури Пирота.


#   Пирот   Владан Васић   награде   председник општине   Свети Трифун
@kzpvladanvasic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима