Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Dodeljene nagrade na Salonu knjige i grafike

rssBookmark and Share

Pirot 16.02.2013. Izvor: | Beta|

Na 14. Salonu knjige i grafike u Pirotu u subotu su dodeljene tradicionalne sajamske nagrade i nagrade sa konkursa za kratku priču Doma kulture na koji su prispela 64 rada.

Dodeljene nagrade na Salonu knjige i grafike
Prva nagrada za kratku priču, u iznosu od 12.000 dinara, pripala je Tomici Ćiriću za priču "Krčma". Druga nagrada, vredna 10.000 dinara, dodeljena je Dušanu Golmajeru za priču "U vakuumu" a treća nagrada i 8.000 dinara, uručeno je Goranu Maniću za priču "U početku". Nagrade je dobitnicima uručio pisac Dejan Stoiljković.

Nagrada "Sveti Trifun", koja se dodeljuje za kompletnu produkciju, pripala je izdavačkoj kući "Laguna" za žanrovski veoma različite knjige ali sa jednim imeniteljem - "knjige o kojima se priča".

Knjiga "Srpske slave-čuvari ognjišta" u izdanju "Mladinske knjige" iz Beograda, osvojila je nagradu "Loza" za najbolje pojedinačno izdanje koje afirmiše knjigu u užem ili širem smislu.

Nagradu "Šara" za estetsko-tehnološki tretman knjige ravnopravno su podelili "Lento" iz Beograda i "Pčelica" iz Čačka.

Nagrade je uručio predsednik opštine Pirot Vladan Vasić, koji je čestitao svim nagradjenima, rekavši da lokalna vlast u tom gradu pomaže manifestaciju koja ima značajno mesto u kulturi Pirota.

Komentara: 0


#   Pirot   Vladan Vasić   nagrade   predsednik opštine   Sveti Trifun
@kzpvladanvasic @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima