Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Драган Бошковић лауреат награде “Бранко Миљковић”

rssBookmark and Share

Ниш 10.06.2019. Јужна Србија Инфо

Награда за најбољу књигу песама у 2018. години “Бранко Миљковић” коју додељује Град Ниш, уручена је у петак, песнику Драгану Бошковићу, за збирку песама ”Аве Мариа".

Драган Бошковић лауреат награде “Бранко Миљковић”

Награду је аутору уручила већница ресорно задужена за културу Јелена Митровски.

У образложењу жирија наводи се да су имали “сложен задатак да се определе за најбољу књигу песничке продукције претходне године” јер је на конкурс стигло више од 150 песничких књига.

Поема Драгана Бошковића својим инвентивношћу и луцидношћу отвара нове просторе српске поезије. Као достојан наставак предходне књиге Тхе Цласх, она представља својеврсан амалгам наученог, прочитаног и доживљеног који се прожимају на свим нивоима текста – кажу из Нишког културног центра.

 

Драган Бошковић је песник и редовни професор савремене српске књижевности на Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу. Објавио је седам научних монографија, а поезију објављује од 1995. године у часописима и зборницима.

Учесник је многих фестивала поезије, песничких манифестација, а његове објављене књиге су: Одисеј, Вртоглавица, лаж и Вавилон од картона, У једном телу, Исаија, Отац, The Clash, Аве Мариа, Богуроџица.

Поезија му је превођена у часописима на украјинском, пољском, чешком, словеначком, шпанском и јапанском језику.

Добитник је песничких награда Матичев шал (1999), Бранкова награда (1999) и Бранко Чопић (2005).


#   Ниш   награда Бранко Миљковић   Драгана Бошковић   Бранко Миљковић   Јелена Митровски   Драган Бошковић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима