Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Промоција књиге Драгослава Ненадовића ,,ПУТЕМ МИЛОСТИ''

rssBookmark and Share

Алексинац 24.12.2009. aleksinacnews.com

Промоција књиге Драгослава Ненадовића ,,ПУТЕМ МИЛОСТИ''

У алексиначком Дому омладине вечерас је одржана промоција књиге Драгослава Ненадовића ,,ПУТЕМ МИЛОСТИ, НАТО - Милосрдни анђео, у Алексинцу, март – јуни 1999.".


Књига говори о страдању Алексинца за време НАТО агресије 1999.године и представља својеврстан зборник докумената, фотографија, историјских чињеница и изјава познатих људи о страдању Алексинца.

Пред око 150 посетилаца домаћин промоције и наратор Милош Паовић, захвалио се у име аутора многобројним гостима, споменувши све грађане који су дали допринос да се превазиђу та страшна времена. Посебно су назначени ратни подвиг Радише Здравковића, који је као ракеташ ПВО Војске Југославије оборио два НАТО авиона и хуманитарне активности алексинчана Горана Коцића и Дарка Живаљевића, као и почасног грађанина Алексинца Панајотиса Бафиљиса из грчког Лаврија, који се на промоцији обратио окупљенима истакавши да братске везе српског и грчког народа никада не могу бити прекинуте, предочивши као доказ да је овом приликом у Алексинац дошао са својим малим унуком у коме тече и српска и грчка крв.

О књизи су на промоцији говорили председница Издавачког савета Центра за културу Марина Биорац, професор Василије Стојановић, рецезент књиге Радомир Вукадиновић, као и сам аутор Драгослав Ненадовић, који је за време агресије НАТО на Србију био председник Кризног штаба за општину Алексинац. Ненадовић је нагласио да сећање на прошлост мора да буде упозорење да се више никад не дозволи да се трагично доживљено понови, ни нама, али ни другима.

Своје стихове посвећене страдању Алексинца говорила је председница књижевног клуба ,,Велимир Рајић'' Светлана Биорац – Матић, док је публика све време на видео биму могла да прати визуелну презентацију аутора Михајла Стефановића и Дејана Стошића.

Књига се може набавити у књижари Центра за културу или наручити путем телефона 807-756.

http://www.aleksinacnews.com/kultura/62-promocija-knjige-dragoslava-nenadovia-putem-milosti-


Видети и:

https://www.juznasrbija.info/aleksinac/10-godina-nato-bombardovanja.html

Коментара: 0


#   Алексинац   Велимир Рајић   промоција   Милош Паовић   НАТО   Марина Биорац   Василије Стојановић   Драгослав Ненадовић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима