Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Флуид за ДРУИД

rssBookmark and Share

Алексинац 09.06.2014. Алексинац.Нет

Нишки уметник Далибор Поповић Поп, песник и музичар приредиће у суботу 14. јуна са почетком од 22 часа у Клубу уметника алексиначког Центра за културу и уметност хуманитарно и романтично вече уз гитару, поезију и вино - “Флуид за ДРУИД”

Флуид за ДРУИД

О Друштву за заштиту животиња “ДРУИД” Алексинац:

“ДРУИД” је основан 31.01.2013. године. Друштво функционише захваљујући скромним донацијама људи који су препознали важност проблема којим се баве и несебичним залагањем чланова и волонтера друштва. Мисија Друштва “ДРУИД” је отварање азила за напуштене животиње у Алексинцу, смањење броја напуштених животиња бесплатном стерилизацијом, едукација грађана о одговорном власништву и ширење свести о добробити житотиња.

О Друштву “ДРУИД” и програму “Флуид за ДРУИД” - Далибор Поповић Поп:

“Намера ми је да првим наступом, након вишегодишњег одсуства са сцене, пружим своју пуну подршку Друштву за заштиту животиња “ДРУИД” и скренем пажњу медија на њихов рад. Бићу благ речима “Недовољно изграђена свест” о потреби заштите животиња код грађана Алексинца доноси додатне проблеме волонтерима Друштва. Поред готово свакодневног и целодневног ангажовања на терену у акцијима збрињавања и удомљавања напуштених животиња они не ретко наилазе на подсмех и “минирање” од стране злонамерника.

Мишљења сам да такав однос само продубљује проблем који је више него очигледан. Свим тим напуштеним животињама из центра Града Алексинца и са сеоских подручја потребна је на првом месту храна али и љубав, пажња и нега. Људима - “супериорнијим бићима” припала је и част и обавеза да се брину и помогну опстанку живота на планети.

То подразумева поред бриге о животињама у Лондону, Њујорку, Токију и старање о живом свету и из Лоћике, Чапљинца или било ког другог места на Земљи. У овом делу космоса Друштво “ДРУИД” је ту обавезу преузело и обавља је на најбољи могући начин. Моји пријатељи из неколико винских кућа донирали су пакете вина чијом ће продајом током саме вечери коју приређујем бити прикупљено нешто неопходних средства за даљи рад Друида али поред тога биће постављена и кутија за добровољне прилоге. Уверио сам се да волонтерима из Друштва “Друид” није нимало лако да без финансијске подршке свакодневно обезбеде храну, транспорт, ветеринарску негу и још много тога потребног. Апелујем на све, пре свега Алексинчане, већ у самом називу вечери “Флуид за ДРУИД” да уколико нису у могућности да било финансијски било на који други начин помогну Друштво “ДРУИД” у њиховом несумњивом несебичном давању, да их барем више не спутавају одмагањима.

Публици ћу од срца поред своје поезије, казивати и стихове великана светске поезије и свирати само одабране романтичне мелодије и композиције. Унапред се радујем том сусрету са свим оним људима отвореног ума и неспутаног срца.“


#   Алексинац   Далибор Поповић Поп
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима