Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Fluid za DRUID

rssBookmark and Share

Aleksinac 09.06.2014. Aleksinac.Net

Niški umetnik Dalibor Popović Pop, pesnik i muzičar prirediće u subotu 14. juna sa početkom od 22 časa u Klubu umetnika aleksinačkog Centra za kulturu i umetnost humanitarno i romantično veče uz gitaru, poeziju i vino - “Fluid za DRUID”

Fluid za DRUID

O Društvu za zaštitu životinja “DRUID” Aleksinac:

“DRUID” je osnovan 31.01.2013. godine. Društvo funkcioniše zahvaljujući skromnim donacijama ljudi koji su prepoznali važnost problema kojim se bave i nesebičnim zalaganjem članova i volontera društva. Misija Društva “DRUID” je otvaranje azila za napuštene životinje u Aleksincu, smanjenje broja napuštenih životinja besplatnom sterilizacijom, edukacija građana o odgovornom vlasništvu i širenje svesti o dobrobiti žitotinja.

O Društvu “DRUID” i programu “Fluid za DRUID” - Dalibor Popović Pop:

“Namera mi je da prvim nastupom, nakon višegodišnjeg odsustva sa scene, pružim svoju punu podršku Društvu za zaštitu životinja “DRUID” i skrenem pažnju medija na njihov rad. Biću blag rečima “Nedovoljno izgrađena svest” o potrebi zaštite životinja kod građana Aleksinca donosi dodatne probleme volonterima Društva. Pored gotovo svakodnevnog i celodnevnog angažovanja na terenu u akcijima zbrinjavanja i udomljavanja napuštenih životinja oni ne retko nailaze na podsmeh i “miniranje” od strane zlonamernika.

Mišljenja sam da takav odnos samo produbljuje problem koji je više nego očigledan. Svim tim napuštenim životinjama iz centra Grada Aleksinca i sa seoskih područja potrebna je na prvom mestu hrana ali i ljubav, pažnja i nega. Ljudima - “superiornijim bićima” pripala je i čast i obaveza da se brinu i pomognu opstanku života na planeti.

To podrazumeva pored brige o životinjama u Londonu, Njujorku, Tokiju i staranje o živom svetu i iz Loćike, Čapljinca ili bilo kog drugog mesta na Zemlji. U ovom delu kosmosa Društvo “DRUID” je tu obavezu preuzelo i obavlja je na najbolji mogući način. Moji prijatelji iz nekoliko vinskih kuća donirali su pakete vina čijom će prodajom tokom same večeri koju priređujem biti prikupljeno nešto neophodnih sredstva za dalji rad Druida ali pored toga biće postavljena i kutija za dobrovoljne priloge. Uverio sam se da volonterima iz Društva “Druid” nije nimalo lako da bez finansijske podrške svakodnevno obezbede hranu, transport, veterinarsku negu i još mnogo toga potrebnog. Apelujem na sve, pre svega Aleksinčane, već u samom nazivu večeri “Fluid za DRUID” da ukoliko nisu u mogućnosti da bilo finansijski bilo na koji drugi način pomognu Društvo “DRUID” u njihovom nesumnjivom nesebičnom davanju, da ih barem više ne sputavaju odmaganjima.

Publici ću od srca pored svoje poezije, kazivati i stihove velikana svetske poezije i svirati samo odabrane romantične melodije i kompozicije. Unapred se radujem tom susretu sa svim onim ljudima otvorenog uma i nesputanog srca.“


#   Aleksinac   Dalibor Popović Pop
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima