Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

"Гранд при Наиса" Ненаду Јездићу, Тамара Драгићевић и Милан Марић звезде Филмских сусрета

rssBookmark and Share

Ниш 28.08.2021. Нишке вести

Поделом награда синоћ је затворен 56. Фестивал глумачких остварења "Филмски сусрети" Гранд при Наиса за најбоље глумачко остварење припало је Ненаду Јездићу на Фестивалу глумачких остварења Филмски сусрети у Нишу, за главну улогу у филму Викенд са ћалетом.

Фото: Нишке вести screenshot
Фото: Нишке вести screenshot

Награде за најбољу женску и најбољу мушку улогу „Царица Теодора“ и „Цар Константин“ на Филмским сусретима, припале су Милану Марићу и Тамари Драгичевић док је за најбоље глумачко остварење главну награду фестивала добио Ненад Јездић

Гранд при Наиса за најбоље глумачко остварење припало је Ненаду Јездићу на Фестивалу глумачких остварења Филмски сусрети у Нишу, за главну улогу у филму Викенд са ћалетом.

Ја сам вечерас срећан, радостан, весео, поносан али не и горд. Вечерас се радују моји пријатељи и породица… Моја радост и срећа ове вечери била би чин себичлука и егоизма а да се са посебном захвалношћу не сетим свих људи који су радили филм Викенд са ћалетом…“, рекао је Језић примајући награду.

Награда „Царица Теодора“ за најбољу женску улогу припала је глумици Тамари Драгичевић на Фестивалу глумачких остварења. Награду је добила за улогу певачице народне музике Силване Арменулић у филму Тома редитеља Драгана Бјелогрлића.

„Направили смо филм о души и уткали у њега своју душу, емоцију и љубав. И заиста, овај лик сам правила из душе и то сам осећала све време“, рекла је Драгићевић.

Награда за најбољу мушку улогу „Цар Константин“ додељена је Милану Марићу за улогу Томе у истоименом филму. Марић је напоменуо да је много срећан што је добио награду за улогу у филму Тома баш у Нишу.

„Овај фестивал припада глумцима, а чувате га ви“, казао је Марић и потом честитао свим колегама који су добили награде на фестивалу.

Повељом за изузетну женску улогу награђена је Анђелка Прпић, док је то признање у мушкој конкуренцији отишло у руке Ивана Томића за улогу у филму Не играј на Енглезе.

Награда „Милорад Мандић Манда“ за најбоље остварену комичну улогу припала је Гордану Кичићу за улогу Вељка у филму Реална прича.

Специјално признање жирија Филмских сусрета у Нишу припала је ансамблу филма Оаза, док је награда за најбољег страног глумца фестивала припала Феђи Штукану за улогу у филму Нечиста крв-Грех предака.

Награда за најбољу дебитанстку улогу на фестивалу припала је Вукашину Матовићу за улогу у остварењу Једини излаз.

Награда за најбољу женску епизодну улогу припала Сањи Марковић, а за најбољу мушку епизоду Андрији Кузмановићу, обома за филм Тома.

Жири је одлучивао између рола остварених у 11 филмова приказаних у званичној конкуренцији током претходних шест фестивалских вечери, након званичног затварања приказани су и гостујући филмови Глумчина о легендарном глумцу Зорану Радмиловићу. Премијерно је приказана и прва епизода серије Бранилац, која је урађена по истинитим догађајима, по опису наших познатих адвоката.


#   Ниш   глумци   награда   Филмски сусрети   Гран при Наиса   Филмски сусрети 2021   Ненад Јездић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима