Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Завршени 57. Филмски сусрети у Нишу - Гран при „Наиса“ Денису Мурићу

rssBookmark and Share

Ниш 27.08.2022. Јужна Србија Инфо

Доделом награда за најбоља глумачка остварења завршен је овогодишњи 57. Фестивал глумачких остварења домаћег играног филма, "Филмски сусрети".

Фото: Град Ниш
Фото: Град Ниш

"

Гран при „Наиса“ припао је Денису Мурићу за улогу у филму „Златни дечко“.

Награду „Царица Теодора“ добила је Даница Ћурчић за улогу Вукице у филму „Мрак“, „Цар Константин“ додељен је Слободану Боди Нинковићу за улогу Миленка у филму „Комедија на три спрата“.

Повеље за изузетну женску и мушку улогу из Ниша понели су глумица Александра Балмазовић за улогу у филму „Усековање“ и глумац Петар Стругар за улогу у филму „Златни дечко“.

Најбољи дебитант је Стефан Бероња за улогу у филму „Хероји радничке класе“. Награду за женску епизодну улогу добила је Анита Огњановић за улогу у филму „Усековање“, а најуспешнији епизодиста је Александар Ђурица за остварену ролу у филму „Хероји радничке класе“.

Добитник специјалног признања жирија је Павле Менсур за улогу у филму „Усековање“. Најбољи страни глумац је Ксенија Маринковић која је тумачила лик Наде у филму „Небеса“.

О наградама је одлучивао жири у саставу Хаџи Петар Божовић, Душан Премовић и Бранкица Зорић Васовић, председница. У такмичарској конкуренцији приказано је 14 филмова.

Покровитељи фестивала су Град Ниш, Министарство културе и информисање и Филмски центар Србије.


#   Ниш   глумци   Филмски сусрети   Денис Мурић   Гран при Наиса   Филмски сусрети 22
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима