Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Изложба Мастер студената Дизајна - МАСТЕР 2017

rssBookmark and Share

10.07.2017. Јужна Србија Инфо

Свечано отварање изложбе „МАСТЕР 2017“, студената Мастер академских студија са Департмана за примењене уметности, биће одржано у среду 12. јула 2017. године са почетком у 20 сати у Павиљону у Тврђави. Изложба је отворена до 18. јула 2017. године.

Изложба Мастер студената Дизајна - МАСТЕР 2017

Шесторо студената Мастер академских студија Департмана за примењене уметности, Факултета уметности у Нишу, ове године решило је да се ухвати у коштац са дизајнерским задацима и прикаже нам своје резултате. Шесторо студената који нам се данас представлјају су Лука Симић, Марија Петровић, Емилија Милошевић, Саша Алексић, Алекса Скочајић и Ана Мијаиловић. Неисцрпно су радили на истраживању одабраних тема и након годину дана можемо рећи да резултати нису изостали. Приказани разноврсни садржаји проистекли су из њихових сопствених интересовања. 

Лука Симић се бави брендирањем и просторним обележавањем фестивала електронске музике који носи назив „ИНФЕРНО“, а инспирисан је Дантеовим Паклом. Истовремено илустративан и генерички приступ овом раду допринео је развоју разноврсних садржаја, који обухватају и штампане али и дигиталне медије. 

Марија Петровић нас води натраг у школу  кроз интерактивно визуелно учење, са креативном употребом просторне графике у настави српског језика. Пажња је усмерена на језичке недоумице, које она приказује на један шалјив и маштовит начин и све то уз помоћ гусарског водича кроз правопис. На путовање лекторских авантура вас води Капетан Вук својим Бродом знања!

Емилија Милошевић кроз друштвену игру оживлјава српску митологију. Вампир, Мора, Чума, Ала, Некрштенци, Виле, само су нека од бића које Емилија спашава од заборава смештајући их у другачији концепт пун легенди и веровања.

Саша Алексић решава проблем графичког обликовања серије производа робне марке ЦРУМБ.С. Почев од развоја постојеће робне марке и њене употребе на амбалажи и шире, рад приказује и естетску, функционалну и практичну страну паковања. Акценат је бачен на адекватно обликовање амбалаже у складу са њеном применом и употребом самих производа, како би се изградио бренд спреман за тржиште.

Алекса Скочајић нас уз помоћ експерименталне књиге, која обједињује илустрације и песме, уводи у један свој кутак и допушта нам да бар на трен закорачимо у његову машту. Наизменично осветлјавајући ова два медијума, смешта их у дијалог који руши традиционалне форме изражавања.

Ана Мијаиловић кроз графичко обликовање књиге басни, под називом „Од Езопа до наших дана“, приказује илустрације у подручју уметничког књижевног текста. Ана се везује за свепрожимајући број 12, који је заступлјен свуда, од митологије, религије, преко астрологије и чију она мистичност везује за басне.


#   Факултет уметности   изложба   студенти   Павиљон у Тврђави   дизајнери   Марија Петровић   Саша Алексић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима