Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Изложба слика Јелене Цветковић

rssBookmark and Share

Прокупље 04.10.2014. ЈужнаСрбија.Инфо

У Галерији „Божа Илић“ отворена је изложба слика Јелене Цветковић, која је прокупачким љубитељима ликовне уметности на петнаестак платна представила осликана лица циркуских забављача и карактеристичне покрете кловнова.

Изложба слика Јелене Цветковић

У име домаћина гошћу сликарку поздравила је директорка Народног музеја Топлице Јулка Кузмановић Цветковић, а изложбу је отворио познати српски карикатуриста Александар Блатник.

- Ова млада сликарка забележила је тренутак времена у коме живимо, а које је пуно кловнова, дресера, мађионичара и циркуских луда, рекао је Блатник истакавши да је добро када сликар и његова дела прате време у коме он живи.

- Важно је забележити тренутак, јер он на сликама постаје вечност и документ за генерације које долазе после нас, додао је познати сликар нагласивши да Јелена цртачки зрело и уз снажан колорит осликава кловнове који се смеју, утапајући их у драматичну ситуацију, као позадину времена у коме живимо.

Александар Блатник је овом приликом рекао и то да је пред сликарком Јеленом Цветковић блистава сликарска будућност и да у том правцу треба да настави да траје. Осврнувши се на положај ликовних стваралаца и сликарства у земљи, он је рекао да је уметност на последњој лествици за издвајање новца, иако она заправо представља личну карту једне земље, којом треба да се представимо свету.

Млада сликарка Јелена Цветковић дипломирала је на Факултету уметности у Нишу, у класи професора Ђура Радоњића. До сада је излагала на бројним групним изложбама и имала низ самосталних.


#   Прокупље   изложба   Јулка Кузмановић Цветковић   Јелена Цветковић   Александар Блатник
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима