Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Izložba slika Jelene Cvetković

rssBookmark and Share

Prokuplje 04.10.2014. JužnaSrbija.Info

U Galeriji „Boža Ilić“ otvorena je izložba slika Jelene Cvetković, koja je prokupačkim ljubiteljima likovne umetnosti na petnaestak platna predstavila oslikana lica cirkuskih zabavljača i karakteristične pokrete klovnova.

Izložba slika Jelene Cvetković

U ime domaćina gošću slikarku pozdravila je direktorka Narodnog muzeja Toplice Julka Kuzmanović Cvetković, a izložbu je otvorio poznati srpski karikaturista Aleksandar Blatnik.

- Ova mlada slikarka zabeležila je trenutak vremena u kome živimo, a koje je puno klovnova, dresera, mađioničara i cirkuskih luda, rekao je Blatnik istakavši da je dobro kada slikar i njegova dela prate vreme u kome on živi.

- Važno je zabeležiti trenutak, jer on na slikama postaje večnost i dokument za generacije koje dolaze posle nas, dodao je poznati slikar naglasivši da Jelena crtački zrelo i uz snažan kolorit oslikava klovnove koji se smeju, utapajući ih u dramatičnu situaciju, kao pozadinu vremena u kome živimo.

Aleksandar Blatnik je ovom prilikom rekao i to da je pred slikarkom Jelenom Cvetković blistava slikarska budućnost i da u tom pravcu treba da nastavi da traje. Osvrnuvši se na položaj likovnih stvaralaca i slikarstva u zemlji, on je rekao da je umetnost na poslednjoj lestvici za izdvajanje novca, iako ona zapravo predstavlja ličnu kartu jedne zemlje, kojom treba da se predstavimo svetu.

Mlada slikarka Jelena Cvetković diplomirala je na Fakultetu umetnosti u Nišu, u klasi profesora Đura Radonjića. Do sada je izlagala na brojnim grupnim izložbama i imala niz samostalnih.

Komentara: 0


#   Prokuplje   izložba   Julka Kuzmanović Cvetković   Jelena Cvetković   Aleksandar Blatnik
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima