Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

„Камен на камен“, нови нишки фестивал

rssBookmark and Share

10.04.2015. С.Л. Јужна Србија Инфо

Ниш је богатији за нови фестивал алтернативне музике „Стоун апон стоун“ (Stone upon stone festival), који ће бити одржан од 15. до 18. априла, у Нишком симфонијском оркестру, као и у многим нишким клубовима и галеријама.

Плакат фестивала Стоун апон стоун
Плакат фестивала Стоун апон стоун

Четвородневни врхунски уметнички програм, са учесницима из Велике Британије, Норвешке, Немачке, Аустрије и Србије, почиње већ у уторак, 14. априла, када ће бити отворена изложба цртежа Албана Лоуа, у клубу Хаш Хаш.

Главни, музички програм, почиње дан касније, концертом бенда Фрустрејшнс из Аустрије, који почиње у 20 сати у сали Симфонијског оркестра. Затим, сваке вечери, до суботе, следе концерти и изложбе.

-  Идеја фестивала је да пре свега подигне свест о важности организовања оваквих и сличних манифестација. У последње време је покренута нека врста кампање да култура припада елити, ја се не бих сложио у потпуности са тим, важно је да се непрестано организују овакве манифестације. Култура је нешто што дефинитивно подиже грађанско друштво. Ми смо ти који су се окуражили да, без обзира на све, једноставно радимо. Не идемо из Ниша, немамо намеру да напустимо Србију, ту смо где смо, и у условима који су онакви какви јесу, ми радимо, и то је то, каже Далибор Поповић Поп, један од организатора фестивала Стоун апон стоун.

Дејан Илијић, са својим бендом Ејот, пропутовао је цео свет, и изузетно успешно наступао на престижним фестивалима у иностранству.

-  Баш због таквог искуства ја сам овде као уметнички директор, и сви ови састави су на неки начин наши сарадници, и то искуство које смо стекли наступајући и свирајући свуда у свету, желимо да пренесемо у наш град, и дамо нешто ново. Не желимо да критикујемо другу страну – шунд и кич, него да пружимо алтернативу. Очекујемо подршку суграђана, и надамо се успешном фестивалу, прва нам је година, видећемо како ће проћи, па настављамо даље. Трудићемо се да то што нудимо буде једна широка палета звукова, апсолутно све што има обрисе алтернативне и модерне уметности, биће присутно на фестивалу, како у музичком делу програма, тако и у ликовном, а онда и у свету филма и књижевности, то су наши планови, каже композитор Дејан Илијић, који је организатор фестивала Стоун апон стоун.

Улазнице за фестивал продају се по цени од 400 и 500 динара за концерт, и 1600 динара за комплет карата, за све четири вечери. Поред гостију, у петак 17. априла, треће фестивалске вечери, наступиће и нишки Ејот.   
 


#   фестивал   Симфонијски оркестар   Eyot   Далибор Поповић Поп   Дејан Илијић   Стоун апон стоун
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима