Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

"Караван игре" за викенд у Врању

rssBookmark and Share

Врање 28.09.2017. Јужна Србија Инфо

Национална фондација за уметничку игру и Београдски фестивал игре, уз подршку Фондације Арт Ментор из Луцерна и Министарства државне управе и локалне самоуправе Републике Србије реализују пројекат ,,Караван игре" у 15 градова, међу којима је и Врање

"Караван игре" за викенд у Врању

Идеја је да ,,Караван игре" кроз едукативни програм понуди бројне активности, приближи класичан балет и савремену игру свим заинтересованим учесницима и посетиоцима, и истовремено понуди другачији културни садржај.

Првог дана манифестације, у суботу 30. септембра, у сали Дома војске у Врању од 15 сати биће приказана четири филма. Наредног дана, у недељу 1. октобра, Аја Јун, директорка Београдског фестивала Националне фондације за уметничку игру у 10 сати одржаће предавање на тему ,,Балети, савремена игра и креативне индустрије", а планирани су и отворени часови балета, савремених игара и представа за децу ,,Мали принц".

,,Караван игре" биће завршен балетским гала концертом, када ће наступити прваци Народног позоришта из Београда, ученици Балетске школе Националне фондације за уметничку игру и Балетске школе ,,Димитрије Парлић" из Панчева. Поводом одржавања ,,Каравана игре" у недељу 1.октобра у 12 сати у Дому војске, градоначелник Врања др Слободан Миленковић и Аја Јунг директорка Националне фондације за уметничку игру одржаће конференцију за новинаре.   


#   Врање   Слободан Миленковић   Министарство локалне самоуправе   балет   Караван игре
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима