Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Концерт Дивне Љубојевић у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 11.05.2016.

Дивна Љубојевић и њен хор Мелоди одржаће концерт 28. маја у Народном позоришту у Нишу (20.00), у оквиру турнеје "Свима и за све" која ће до краја године обухватити све веће градове Србије.

Концерт Дивне Љубојевић у Нишу

Улазнице коштају 900 за балкон и 1.000 динара за партер и могу се купити на свим продајним местима у мрежи CS Eventim (www.eventim.rs.)

Након што је недавно испунила београдски Сава центар и Новосадску синагогу, Дивна ће турнејом "Свима и за Све" у другим реномираним концертним дворанама наставити да обележава 25 година рада свога хора Мелоди и промовише нови CD "Антологија најлепше духовне музике православног истока" (ПГП РТС).

"Репертоар би требало да је ствар инспирације публиком, атмосфером, простором у коме се пева. Али наравно, основни репертоар је сличан оном из Сава центра и Синагоге. Певала сам већ у Нишу, протекле две и по деценије, али се радујем поновном сусрету са старом и новом публиком! Очекујем да се после концерата дружењима боље упознамо", поручује Дивна.

Гостовање у Нишу биће посебно по томе што ће Дивна после наступа потписивати купљене CD-ове "Антологија", а за публику ће бити приређен и пригодни коктел, захваљујући покровитељу концерата Млекари Шабац и пријатељу концерата Винарији Acumincum.

Са групом пријатеља Дивна је 1991. године у Београду основала хор и студио за духовну музику "Мелоди". Од тада је са својим ансамблом одржала бројне солистицке концерте и наступала на реномираним фестивалима широм планете, објавивши 25 музичких издања у Србији и иностранству. Дивна данас у свету ужива статус једног од највећих мисионара српске, византијске и православне културне баштине, и врхунског интерпретатора.

CD “Антологија најлепше духовне музике православног истока“ ПГП РТС објавио је почетком марта и представља пресек онога што је Дивна снимала у протеклих четврт века. У питању су 23 најлепша дела српске, византијске и православне културне баштине. “Антологија” је њено прво издање за националну кућу ПГП РТС.

“Славимо 25 година поштовања вере. Појати – то је најдуховнија и најрелигиознија ствар која се може догодити. То што Дивна ради препознаје се од Атлантика до Црног мора, од Егеја до Балтика“, сматра угледни новинар и публициста Петар Пеца Поповић.

Продајна места у мрежи CS Eventimу Нишу: Биг Стар - Цара Душана 65, Књижара Делфи Лагуна Ниш - Вождова 4, Fun travel - Обреновићева ББ - ПЦ Горча лок м20, Књижара Индиго -Обреновићева 39, Травего - Косте Стаменковица 5, Exclusive change 18 – Булевар Немањића 21, ОМВ - Ниш 1 - Димитрија Туцовића бб, ОМВ - Ниш 2 - Булевар 12. фебруара бб, ОМВ - Ниш 4 - Булевар Византије бб.

Коментара: 0


#   Ниш   концерт   хор   Димитрија Туцовића   Булевар Немањића   Дивна Љубојевић
@


 


[ Додај коментар ]





Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима