Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ниш добија модерну, вишенаменску Музичку дворану

rssBookmark and Share

Ниш 05.03.2019. Јужна Србија Инфо

На углу Булевара Немањића и улице Благоја Паровића биће изграђен вишенаменски објекат назван "Музичка дворана", у којој ће се одржавати манифестације културног садржаја (концерти-изложбе).
Амфитеатар-сала имаће 1.850 места.
У склопу објекта, биће још две мање сале, хотел, ресторан, видиковац.

Ниш добија модерну, вишенаменску Музичку дворану

Данас су у Градској кући, представљени радови аутора и група аутора који су учествовали на урбанистичко-архитектонском конкурсу за дизајн идејног решења мултифункционалног објекта културе у Нишу, који је реализован преко Канцеларије за локални економски развој и пројекте Града Ниша.

Септембра 2017.године Град Ниш донео је одлуку да се, након много година, крене у реализацију пројекта изградње мултифункционалног објекта за потребе културе, како би се створили квалитетнији услови за развој и подстицање савременог културног и уметничког стваралаштва и обезбедили бољи услови за доступност културних садржаја у нашем граду.

Аутори су били изузетно креативни, а жири није имао ни најмање лак задатак да између 10 одабере оно идејно решење на основу којег ће се градити објекат од великог значаја за Град Ниш.

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић захвалио се свима који су учествовали на конкурсу и изразио уверење да су пред нама дани у којима би Ниш изградњом оваквих објеката добио адекватна места за културна дешавања,али и да би њиховом изградњом били и урбанистички оплемењени поједини делови града.

Професор Архитектонског факултета у Београду и представник Удружења архитеката Србије, Горан Војводић председавао је жиријем који је за победничко идејно решење мултифункционалног објекта културе, прогласио архитекте Александра Славиковића и Дејана Милетића.

Изабрано решење представљаће основ за израду наредних фаза техничке документације.

Очекује се да део града Ниша где би требало изградити овај вишенаменски објекат добије један потпуно другачији, урбанији изглед.

Коментара: 0


#   Ниш   концерт   изложба   Дарко Булатовић   изградња     КЛЕР   Булевар Немањића   Музичка дворана
@DarkoBulatovic_ @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима