Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niš dobija modernu, višenamensku Muzičku dvoranu

rssBookmark and Share

Niš 05.03.2019. Južna Srbija Info

Na uglu Bulevara Nemanjića i ulice Blagoja Parovića biće izgrađen višenamenski objekat nazvan "Muzička dvorana", u kojoj će se održavati manifestacije kulturnog sadržaja (koncerti-izložbe).
Amfiteatar-sala imaće 1.850 mesta.
U sklopu objekta, biće još dve manje sale, hotel, restoran, vidikovac.

Niš dobija modernu, višenamensku Muzičku dvoranu

Danas su u Gradskoj kući, predstavljeni radovi autora i grupa autora koji su učestvovali na urbanističko-arhitektonskom konkursu za dizajn idejnog rešenja multifunkcionalnog objekta kulture u Nišu, koji je realizovan preko Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i projekte Grada Niša.

Septembra 2017.godine Grad Niš doneo je odluku da se, nakon mnogo godina, krene u realizaciju projekta izgradnje multifunkcionalnog objekta za potrebe kulture, kako bi se stvorili kvalitetniji uslovi za razvoj i podsticanje savremenog kulturnog i umetničkog stvaralaštva i obezbedili bolji uslovi za dostupnost kulturnih sadržaja u našem gradu.

Autori su bili izuzetno kreativni, a žiri nije imao ni najmanje lak zadatak da između 10 odabere ono idejno rešenje na osnovu kojeg će se graditi objekat od velikog značaja za Grad Niš.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović zahvalio se svima koji su učestvovali na konkursu i izrazio uverenje da su pred nama dani u kojima bi Niš izgradnjom ovakvih objekata dobio adekvatna mesta za kulturna dešavanja,ali i da bi njihovom izgradnjom bili i urbanistički oplemenjeni pojedini delovi grada.

Profesor Arhitektonskog fakulteta u Beogradu i predstavnik Udruženja arhitekata Srbije, Goran Vojvodić predsedavao je žirijem koji je za pobedničko idejno rešenje multifunkcionalnog objekta kulture, proglasio arhitekte Aleksandra Slavikovića i Dejana Miletića.

Izabrano rešenje predstavljaće osnov za izradu narednih faza tehničke dokumentacije.

Očekuje se da deo grada Niša gde bi trebalo izgraditi ovaj višenamenski objekat dobije jedan potpuno drugačiji, urbaniji izgled.


#   Niš   koncert   izložba   Darko Bulatović   izgradnja     KLER   Bulevar Nemanjića   Muzička dvorana
@DarkoBulatovic_ @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima