Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Концерт „Виртуозни комади- виолински бисеви“

rssBookmark and Share

Ниш 03.04.2023. Јужна Србија Инфо

Нишки културни центар ораганизује концерт „Виртуозни комади- виолински бисеви“ на коме ће наступити виолинисткиња Сања Јовић Ђорђевић уз клавирску пратњу Срђана Ђорђевића, у петак, 7. априла 2023, у концертној сали Нишког симфонијског оркестра, са почетком у 20 сати.

Концерт „Виртуозни комади- виолински бисеви“

Ови истакнути нишки уметници су изабрали један веома виртуозан спој композиција за виолину уз пратњу клавира, који се као атрактиван део програма углавном може чути на бисевима након одржаних концерата. На репертоару ће се наћи композиције од славног италијанског солисте и композитора Николо Паганинија, америчких и руских композитора Фрица Крајслера, Џорџа Гершвина, Н. Римског Корсакова, П. И. Чајковског, француског композитора Клода Дебисија…

Сања Јовић Ђорђевић је уметница која има богату концертну и реситалну каријеру. Сања је активан члан светске виолинске заједнице, а у сарадњи са британско/италијанским виолинистом Сајмоном Скотом, основала је неколико сајтова посвећених уметности виолине, чији су чланови бројни истакнути виолинисти, критичари и издавачи. Амбасадор је из Србије у ISCABO – International Science, Culture, Art and Business Association (Међународна асоцијација науке, културе, уметности и бизниса). Тренутно је заменик концерт-мајстора у Нишком симфонијском оркестру.

Пијаниста Срђан Ђорђевић је у својој досадашњој каријери остварио низ запажених солистичких наступа широм Србије као и сарадњу са Нишким симфонијским оркестром. Дугогодишњи је члан триа Мултимедиа са којим је остварио запажене наступе. 

Улазнице се могу купити у књижари Нишког културног центра „Бранко Миљковић“, као и пред сам почетак концерта у фоајеу сале Нишког симфонијског оркестра, по цени од 500 и 300 динара.


#   Ниш   клавир   Нишки културни центар   виолина   класична музика   Бранко Миљковић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима