Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Koncert „Virtuozni komadi- violinski bisevi“

rssBookmark and Share

Niš 03.04.2023. Južna Srbija Info

Niški kulturni centar oraganizuje koncert „Virtuozni komadi- violinski bisevi“ na kome će nastupiti violinistkinja Sanja Jović Đorđević uz klavirsku pratnju Srđana Đorđevića, u petak, 7. aprila 2023, u koncertnoj sali Niškog simfonijskog orkestra, sa početkom u 20 sati.

Koncert „Virtuozni komadi- violinski bisevi“

Ovi istaknuti niški umetnici su izabrali jedan veoma virtuozan spoj kompozicija za violinu uz pratnju klavira, koji se kao atraktivan deo programa uglavnom može čuti na bisevima nakon održanih koncerata. Na repertoaru će se naći kompozicije od slavnog italijanskog soliste i kompozitora Nikolo Paganinija, američkih i ruskih kompozitora Frica Krajslera, Džordža Geršvina, N. Rimskog Korsakova, P. I. Čajkovskog, francuskog kompozitora Kloda Debisija…

Sanja Jović Đorđević je umetnica koja ima bogatu koncertnu i resitalnu karijeru. Sanja je aktivan član svetske violinske zajednice, a u saradnji sa britansko/italijanskim violinistom Sajmonom Skotom, osnovala je nekoliko sajtova posvećenih umetnosti violine, čiji su članovi brojni istaknuti violinisti, kritičari i izdavači. Ambasador je iz Srbije u ISCABO – International Science, Culture, Art and Business Association (Međunarodna asocijacija nauke, kulture, umetnosti i biznisa). Trenutno je zamenik koncert-majstora u Niškom simfonijskom orkestru.

Pijanista Srđan Đorđević je u svojoj dosadašnjoj karijeri ostvario niz zapaženih solističkih nastupa širom Srbije kao i saradnju sa Niškim simfonijskim orkestrom. Dugogodišnji je član tria Multimedia sa kojim je ostvario zapažene nastupe. 

Ulaznice se mogu kupiti u knjižari Niškog kulturnog centra „Branko Miljković“, kao i pred sam početak koncerta u foajeu sale Niškog simfonijskog orkestra, po ceni od 500 i 300 dinara.


#   Niš   klavir   Niški kulturni centar   violina   klasična muzika   Branko Miljković
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima