Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Концертне активности на Факултету уметности

rssBookmark and Share

09.03.2015.

Факултет уметности у Нишу са поносом представља Свечано отварање концертне сезоне ФУ 2015. традиционалним ревијалним концертом "Дамама на дар", 10. марта.
Сутрадан нас очекује и сјајни дуо "Д-Арт".

Концертне активности на Факултету уметности

Концерт "Дамама на дар" ће се одржати 10. марта 2015. године са почетком у 20 сати у Концертно-изложбеном простору ФУ, Књажевачка 2а. Улаз на концерт је бесплатан.

Као поклон дамама за осмомартовски празник, публика ће имати ретку прилику и задовољство да на једном концерту ужива у извођењу еминентних уметника. Наступају: Миша Дацић - клавир, Иван Новаковић - клавир, Јован Богосављевић - виолина, Стеван Спалевић - клавир, Љубинко Лазић - контрабас, Никола Пековић - хармоника, Андрија Мамутовић - клавир, Никола Цветковић - клавир.

Овим концертом Факултет уметности најављује богату Концертну сезону ФУ 2015. у оквиру које ће се реализовати и концерти Конкурса Концертно-изложбеном простора ФУ.

Концерт под називом "Romantic dance" клавирског дуа "Д-Арт", који чине Драгана Ђорђевић и Бисера Вељковић, одржаће се у среду, 11. марта 2015. године, у Концертно-изложбеном простор ФУ (Књажевачка 2а) са почетком у 20 сати. Улаз је слободан.

На програму су дела Грига, Вердија, Брамса и Чајковског.

Ансамл пијаниста "Д-Арт" основан је на иницијативу мр Драгане Ђорђевић, са жељом да истражује и публици приближи музичку литературу, како оригинално писану, тако и аранжирану за клавир четвороручно и 2 клавира у 4 и 8 руку, врло брзо осваја симпатије домаће публике. Идеју подржавају и придружују јој се у реализацији пијанисткиње Факултета уметности у Нишу: мр Ана Аћимовић, мр Бисера Вељковић и мр Јелена Дељанин Алексић.

Своју промоцију ансамбл доживљава на најпрестижнијем Нишком музичком фестивалу НИМУС 2011, изводећи Листове Симфонијске Поеме на сам дан двестоте годишњице рођења овог великог композитора.

Ширећи поље свог инересовања и на музичку литературу писану за веће ансамбе, чланице овог квартета постају учеснице значајних, и пре свега, великих пројеката: Отварања 23. Инернационалних Хорских Свечаности у Нишу и НИМУС-а 2012, извођењем „Свадбе“ Игора Стравинског.

Њихово извођење Гранд Галопа Ф. Листа, у аранжману за 2 клавира, издато је на ЦД-у Ревије класичне музике „Музика Класика“.

Концерт се реализује у оквиру Конкурса за концертне наступе у 2014 - 2015. години у Концертно – изложбеном простору ФУ који је расписао Факултет уметности у Нишу. Право учешћа на конкурсу имали су сви музички уметници који су завршили студије на неком од уметничких факултета у земљи и иностранству. Програм је селектовао Савет КИП.


#   Факултет уметности   концерт   музика   клавир   Никола Пековић   Ана Ђорђевић   Иван Новаковић   Миша Дацић   Јован Богосављевић   Стеван Спалевић     Андрија Мамутовић   Никола Цветковић   виолина   Драгана Ђорђевић   Бисера Вељковић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима