Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Koncertne aktivnosti na Fakultetu umetnosti

rssBookmark and Share

09.03.2015.

Fakultet umetnosti u Nišu sa ponosom predstavlja Svečano otvaranje koncertne sezone FU 2015. tradicionalnim revijalnim koncertom "Damama na dar", 10. marta.
Sutradan nas očekuje i sjajni duo "D-Art".

Koncertne aktivnosti na Fakultetu umetnosti

Koncert "Damama na dar" će se održati 10. marta 2015. godine sa početkom u 20 sati u Koncertno-izložbenom prostoru FU, Knjaževačka 2a. Ulaz na koncert je besplatan.

Kao poklon damama za osmomartovski praznik, publika će imati retku priliku i zadovoljstvo da na jednom koncertu uživa u izvođenju eminentnih umetnika. Nastupaju: Miša Dacić - klavir, Ivan Novaković - klavir, Jovan Bogosavljević - violina, Stevan Spalević - klavir, Ljubinko Lazić - kontrabas, Nikola Peković - harmonika, Andrija Mamutović - klavir, Nikola Cvetković - klavir.

Ovim koncertom Fakultet umetnosti najavljuje bogatu Koncertnu sezonu FU 2015. u okviru koje će se realizovati i koncerti Konkursa Koncertno-izložbenom prostora FU.

Koncert pod nazivom "Romantic dance" klavirskog dua "D-Art", koji čine Dragana Đorđević i Bisera Veljković, održaće se u sredu, 11. marta 2015. godine, u Koncertno-izložbenom prostor FU (Knjaževačka 2a) sa početkom u 20 sati. Ulaz je slobodan.

Na programu su dela Griga, Verdija, Bramsa i Čajkovskog.

Ansaml pijanista "D-Art" osnovan je na inicijativu mr Dragane Đorđević, sa željom da istražuje i publici približi muzičku literaturu, kako originalno pisanu, tako i aranžiranu za klavir četvororučno i 2 klavira u 4 i 8 ruku, vrlo brzo osvaja simpatije domaće publike. Ideju podržavaju i pridružuju joj se u realizaciji pijanistkinje Fakulteta umetnosti u Nišu: mr Ana Aćimović, mr Bisera Veljković i mr Jelena Deljanin Aleksić.

Svoju promociju ansambl doživljava na najprestižnijem Niškom muzičkom festivalu NIMUS 2011, izvodeći Listove Simfonijske Poeme na sam dan dvestote godišnjice rođenja ovog velikog kompozitora.

Šireći polje svog ineresovanja i na muzičku literaturu pisanu za veće ansambe, članice ovog kvarteta postaju učesnice značajnih, i pre svega, velikih projekata: Otvaranja 23. Inernacionalnih Horskih Svečanosti u Nišu i NIMUS-a 2012, izvođenjem „Svadbe“ Igora Stravinskog.

Njihovo izvođenje Grand Galopa F. Lista, u aranžmanu za 2 klavira, izdato je na CD-u Revije klasične muzike „Muzika Klasika“.

Koncert se realizuje u okviru Konkursa za koncertne nastupe u 2014 - 2015. godini u Koncertno – izložbenom prostoru FU koji je raspisao Fakultet umetnosti u Nišu. Pravo učešća na konkursu imali su svi muzički umetnici koji su završili studije na nekom od umetničkih fakulteta u zemlji i inostranstvu. Program je selektovao Savet KIP.


#   Fakultet umetnosti   koncert   muzika   klavir   Nikola Peković   Ana Đorđević   Ivan Novaković   Miša Dacić   Jovan Bogosavljević   Stevan Spalević     Andrija Mamutović   Nikola Cvetković   violina   Dragana Đorđević   Bisera Veljković
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima