Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Лесковачки доктори написали књигу о ,,трећем животном добу’’

rssBookmark and Share

Лесковац 16.03.2011. Душан Коцић

Поред аутора, о књизи су говорили проф. др Живан Стојковић, историчар, Никола Јовановић, професор књижевности, др Светислав Крстић и Слађана Младеновић, социолог, уредник у Лесковачком културном центру.

Детаљ са промоције књиге др Ристића и др Левија
Детаљ са промоције књиге др Ристића и др Левија

,,Квалитет живота особа старијег животног доба’’ – назив је књиге др Вукашина Ристића и др Милана Левија, која је неданво промовисана у Лесковачком културном центру.

О књизи су, поред аутора, говорили проф. др Живан Стојковић, историчар, Никола Јовановић, професор књижевности, др Светислав Крстић и Слађана Младеновић, социолог, уредник у Лесковачком културном центру.

-Дело двојице познатих лекара зналачки је писано и има обиље драгоцених података које одсликавају актуелни тренутак – закључио је проф. др Живан Стојковић.

Др Ристић и др Леви су, како је истакнуто на промоцији, са више аспеката оцењивали стање особа ,,трећег доба’’ из оцену да се не води довољно рачуна о најстаријим становницима Србије и да су прилике посебно тешке у најнеразвијенијим крајевима и сеоском подручју.

Вукашин Ристић, који се годинама поред лекарског посла, бавио и публицистичким радом, аутор је неколико запажених дела, која су наишла на одличан пријем не само код лесковачке публике, него и много шире. На ту околност посебно је указао професор књижевности Никола Јовановић, уз оцену да је људима старијег доба често много важнија нежна женска рука, драговољни поглед и лепа реч од самог лечења.

-Старији људи, а тој генерацији и сам припадам, заслужују пашњу друштва, о чему се на занимљив, документован начин, гоцори у књизи вредних доктора Ристића и Левија – оцена је Николе Јовановића, професора књижевности.

Слађана Младеновић, социолог по образовању, један од уредника у Лесковачком културном центру, сматра да недостају овако драгоцене књиге и дубља истраживања свкаодневног живота људи ,,трећчег доба’’.

-Због начина обраде теме, свестраног приступа и много драгоцених података, ово је права студија о људима и нашем окружењу – закључује Слађана Младеновић, уредница у Лесковачком културном центру.

 


#   Лесковац   Вукашин Ристић   Милан Леви
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима